- Zupa krem z kalafiorów
- Sałatka z pomarańczy i porów
- Francuskie kiełbaski serowe
- Tarta z brokułami lub z porami
- Papryka nadziewana twarogiem
- Koktajl truskawkowo - poziomkowy
- Pulpety z koperkiem
- Rulonik z szynki
- Sezamki
- Sajgonki (bez glutenu)
- Chłodnik pomidorowy
- Owoce z kruszonką
- Pomidory faszerowane serem pleśniowym
- Pierogi z soczewicą
- Owoce pasteryzowane
- Schab z rodzynkami
- Barszcz czerwony
- Placki z ziemniaków i jabłek
- Włoska zupa jarzynowa
- Zupa z dyni
- Makaron z sosem dyniowym
- Marmoladka-przecier z dyni i jabłek
- Makaron z pomidorami
- Minestrone - włoska zupa jarzynowa
- Sorbet arbuzowy
- Słodkie kaszotto
- Owsiane chrupki
- Pasztet z łososia
- Ciasteczka półfrancuskie (bez jajek)
- Jabłka z aronią
- Sernik czekoladowy
- Lane kluski
- Bakłażany z nadzieniem bezmięsnym
- Paszteciki z tuńczykiem
- Domowy kisiel wiśniowy
- Ptysie na słodko z nadzieniem jabłkowym
- Chrupiące wafle
- Gazpacho - chłodnik z warzyw
- Sałatka owocowa
- Parówki w cieście naleśnikowym
- Leniwe pierogi ze szpinakiem
- Mak z łamańcami
- Sałatka mięsna z morelami
- Szarlotka biszkoptowa
- Deser biało czerwony
- Mleczny przysmak
- Cudowna cukinia
- Zawiniątka z wędliny i serka
- Sok jabłkowy
- Kruszonka z jabłkami
- Sos czekoladowy
- Placek gruszkowy
- Pieczeń schabowa lakierowana
- Ryba z warzywami pod beszamelem
- Kisiel żurawinowy
- Surówka z czerwonej kapusty
- Ptysie na słodko z nadzieniem z pianki owocowej
- Sałatka z winogronami
- Kurczak z marchewką i migdałami
- Kruche ciasto