- Jajka z szynką w majonezie
- Pierogi kaukaskie
- Kruche ciasto z owocami i pianą
- Ciepła sałata z ziemniaków
- Zupa z dyni na mleku
- Sałatka z soi lub z soczewicy albo drobnej fasoli
- Krem z cukinii
- Różności pod beszamelem
- Kotlety mielone (bez jajek)
- Napój marchwiowo-malinowy
- Pieczeń wieprzowa na zimno
- Kisiel z truskawkami
- Omlet po włosku (frittata)
- Ciasteczka rodzynkowo-orzechowe
- Zapiekanka z jabłek i makaronu
- Zapiekanka z gotowanych ziemniaków
- Rolady z kurzych piersi
- Budyń z żółtkiem
- Naleśniki meksykańskie
- Korż - placek kresowy
- Sorbet arbuzowy
- Marchewka z brukselką
- Placek piaskowy ze śliwkami lub jabłkami
- Naleśniki z żółtym serem
- Daktylowe roladki
- Pyzy
- Cukinia z mięsem mielonym
- Warzywa z kuskusem (makaronem)
- Potrawka z kurczaka po staropolsku
- Cynamonowo-migdałowe ciasteczka (bez mąki)
- Kapusta pekińska z patelni
- Łazanki zapiekane z owocami
- Kotlety z płatków owsianych
- Kotlety wieloskładnikowe (bez mleka, jajek, glutenu)
- Barszcz ukraiński
- Pierogi leniwe
- Jajka w sosie szczypiorkowym
- Drobiowe bitki w sosie cytrusowym
- Naleśniki z farszem twarogowym
- Kaszka z buzią
- Nektarynkowy krem
- Kisiel owocowy
- Kluski z kaszy manny
- Frittata z warzywami
- Kotleciki z tuńczyka
- Zawiniątka z wędliny i serka
- Szarlotka biszkoptowa
- Ryba po żydowsku
- Pulpety rybno-ziemniaczane
- Sałatka wiosenna z liśćmi babki i mlecza
- Sałatka z truskawek i mięty
- Galaretka z pigwy
- Babeczki z serem
- Mus truskawkowy II
- Cukinia z wody
- Różowa zupa owocowa
- Kaczka z jabłkami
- Gnocchi dyniowe
- Pierwsza zupka jarzynowa
- Sałatka z fasolki szparagowej i kurczaka