- Pulpety rybno-ziemniaczane
- Pieczone pierożki z serem
- Mus śliwkowy
- Sałatka z arbuza i fety
- Filet z indyka w soku owocowym
- Kładzione kluski lub smażone kotleciki z kaszy manny
- Pierwsze mięsko
- Sos czekoladowy
- Pierogi leniwe - wersja smażona (małdrzyki)
- Pieguski
- Piernik
- Indyk z marchewką
- Placek z zielonego groszku
- Placek z cukinii
- Placki ziemniaczane (bez jajek)
- Sorbet owocowy
- Chłodnik
- Sałata z truskawkami
- Chleb razowy z kminkiem
- Zapiekanka brokułowa
- Kartoflana zapiekanka
- Babeczki ryżowe ze śliwkami
- Ciasto z jagodami ucierane
- Sos majonezowy
- Ślimaki daktylowe
- Sałatka z pomarańczy i porów
- Przysmak Tygryska (paszteciki)
- Rozmaitości na parze
- Sałata z pomidorów
- Makaron z pomidorami
- Daktylowe roladki
- Śliwkowy omlet
- Stworki z ciasta serowego
- Sezamowa marchew
- Ciasto bezowe z kremem
- Bakłażany faszerowane mięsem
- Ciasto jogurtowe
- Rizotto z tuńczykiem
- Zapiekanki z bagietki
- Kopytka
- Szaszłyki z jagnięcia (drobiu)
- Trufle czekoladowe
- Puree z dyni
- Ziemniaki po grecku (zapiekanka)
- Tarta z żurawinami
- Drożdżowy placek ze śliwkami
- Bułeczki z kapustą
- Sałatka z grilla
- Wiśniowa legumina
- Tarta cebulowa II
- Rulonik z serem
- Makaron z sosem bez gotowania
- Bajgle z pastą curry i bazyliową
- Sos polski
- Ciastka piernikowo-orzechowe
- Zupa waniliowa z poziomkami
- Zupa minestrone
- Amerykańska szarlotka
- Lody (bez mleka)
- Omlet po francusku