- Makaron z twarożkiem na słodko
- Ciasto bezowe z kremem
- Sałatka z pomarańczy i porów
- Zupa ''jak miodek''
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Sok pomidorowo-jabłkowy
- Cygański kociołek
- Sałatka mięsna z morelami
- Pizze - miniaturki
- Bakłażany duszone
- Szaszłyki z polędwiczek wieprzowych
- Pieczeń wieprzowa na zimno
- Zupa krem z włoszczyzny i pomidorów
- Sorbet owocowy
- Pieczeń schabowa lakierowana
- Brzoskwiniowa pianka
- Cykoria w sosie śmietanowym
- Ciasto z jagodami kruche
- Zupa minestrone
- Kurczak w migdałach
- Cukinia faszerowana serem
- Schab duszony w mleku ryżowym
- Bakłażany faszerowane mięsem
- Ratatouille (warzywa duszone/zapiekane)
- Słodkie kaszotto
- Rolada serowa
- Puree z dyni
- Ziemniaki po szwajcarsku (zapiekanka)
- Placek gruszkowy
- Mulatki z bakaliami
- Kacze piersi z wiśniami
- Sałatka marokańska
- Filety rybne w sosie cytrynowym (gotowane)
- Pasta z rokpolu z orzechami
- Kisiel z malinami
- Drobiowy gulasz z warzywami
- Pierś indycza z orzechowym farszem
- Zupa krem z warzyw zielonych i białych
- Kopytka
- Zupa-krem z zielonego groszku
- Sałatka ze szpinaku z kawałkami drobiu
- Racuszki z dyni
- Omlet z cukinią i papryką
- Tzatziki
- Ryż z truskawkami
- Potrawka z patisonami
- Najprostsza tarta owocowa
- Napój z owoców jagodowych
- Parówki w cieście naleśnikowym
- Zupa ogórkowa
- Koktajl brzoskwiniowy
- Ziemniaki po węgiersku
- Pasztet z łososia
- Racuszki gryczane
- Zupa krem z marchwi
- Ciasto jogurtowe
- Papryka nadziewana twarogiem
- Leśny przysmak na kolację
- Szparagi pod beszamelem
- Powidła śliwkowe