- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Rulonik z warzywami
- Chrupiące kaczuszki
- Racuchy z kurczakiem
- Sok jabłkowy
- Ciastka owsiane
- Surówka z żurawinami i selerem
- Koktajl malinowy
- Brzoskwinowe oczko
- Tarta (bez glutenu)
- Makaron z pomidorami
- Ciasto (bez mleka)
- Krem jabłkowy
- Jajka faszerowane
- Sałatka z zieloną soczewicą
- Domowy budyń
- Rogaliki drożdżowe
- Sałatka z bakłażanów
- Schab z pomarańczami
- Wigilijna zupa migdałowa
- Wiśniowo-waniliowa zupa krem
- Włoski chleb ziołowy
- Czekoladowe chrupki
- Makaron z warzywami
- Klopsiki cielęce
- Cannelloni ze szpinakiem
- Zrazy z kury
- Babeczki z szynką i serem
- Sałatka z fasolki szparagowej i kurczaka
- Mus owocowy
- Szybka ryba po grecku
- Kotlety z soi, soczewicy lub fasoli
- Minestrone - włoska zupa jarzynowa
- Zielony twarożek
- Sałatka z truskawek i melona
- Kruche ciasto z musem owocowym
- Croque monsieur i croque madame
- Spaghetti
- Piernik
- Pomidory nadziewane ryżem
- Pascha II
- Pieczone kartofle
- Cytrynowy syrop (do rozcieńczania)
- Placuszki z łososia i ziemniaków
- Szaszłyk z indyka z morelami
- Pieguski
- Gulasz drobiowy z marchewką, groszkiem i z ryżem
- Tarta cebulowa II
- Kluski z ciasta ptysiowego (parzone)
- Bakłażany zapiekane
- Chleb bezglutenowy
- Zupa krem z zielonego groszku
- Warzywa z kuskusem (makaronem)
- Pizza hawajska
- Sałatka z czerwonej fasolki
- Cukinie z daleka
- Placuszki z tuńczyka
- Dal z soczewicy
- Siekane kotlety (bez mleka, jajek, glutenu)
- Zupa-krem z zielonego groszku