- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Pasta - jajo i basta
- Makaron zapiekany z jabłkami
- Zupa śliwkowa
- Karpatka
- Mleczny przysmak
- Croque monsieur i croque madame
- Brzoskwiniowa pianka
- Białe leczo
- Pomidory faszerowane serem pleśniowym
- Kruche wiatraczki
- Gjuwecz po słowiańsku
- Budyń czekoladowy (suflet)
- Bułki maślane
- Tort naleśnikowy z pomidorami
- Zimowy kurczak
- Surówka z marchewki
- Zupa krem z kalafiorów
- Budyń z żółtkiem
- Zupa marchwiowo-soczewicowa
- Kaszka kukurydziana z morelami
- Zrazy z pieca
- Puree z dyni
- Migdały w karmelu
- Sałatka z grilla
- Warzywa z drobiem po chińsku
- Ciasto (bez mleka)
- Domowy kisiel wiśniowy
- Naleśniki chińskie
- Sezamki
- Surówka z jabłek i dyni
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Mięso duszone po turecku
- Placuszki jabłkowe
- Tarta z pianą owocową
- Mrożone owoce
- Deser z kaszy jaglanej
- Kartoflanka przecieranka
- Sałatka z winogronami
- Przysmak jabłkowo - ryżowy
- Ciasto drożdżowe Basi, mojej teściowej
- Biszkopt (bez glutenu)
- Biszkopty bezglutenowe
- Minestrone - włoska zupa jarzynowa
- Krupnik z kaszy jęczmiennej
- Zupa z dyni
- Szaszłyk z kurczaka w marynacie
- Kisiel mleczno-owocowy
- Zupa waniliowa z poziomkami
- Zapiekanka turecka z miodem
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Dynia z piekarnika
- Zapiekanka z gotowanych ziemniaków
- Tarta cukiniowa bez ciasta
- Karmelowe wafelki
- Krem z pogniecionych truskawek
- Makaron z sosem bez gotowania
- Pieczeń wieprzowa na zimno
- Zapiekanka z kaszy jaglanej, mięsa i cebuli
- Tarta ze szpinakiem