- Ciasto kisielowo- budyniowe
- Szarlotka miękka
- Sałatka z winogronami
- Ryba w sosie warzywnym
- Koktajl owocowy na lodach
- Racuszki serowe
- Klopsiki z sosem brzoskwiniowym
- Bananowa manna
- Sałatka z truskawek i melona
- Pierwsze mięsko
- Zapiekanka warzywna z cukinią
- Drób lub wołowina z zielonym groszkiem w strączkach
- Ogórki faszerowane
- Pierwsza zupka jarzynowa
- Pulpety rybne
- Makrela w ziołowej potrawce
- Chrupki Krzysia
- Grzanki III
- Przecier z manną
- Pasztet (bez mleka, jajek, glutenu)
- Krem z cukinii
- Bułka orzechowa
- Łosoś znad zatoki
- Deser z rabarbarem
- Barszcz czerwony
- Sałatka ryżowa na gorąco
- Potrawka z patisonami
- Kartofle duszone
- Sernik tradycyjny
- Placuszki z tuńczyka
- Nadzienie do kurczaka (bez mleka, glutenu)
- Żółty chłodnik
- Pascha
- Panga w pergaminie
- Szaszłyk z indyka z morelami
- Pierogi z jagodami
- Zimowy kurczak
- Papryka faszerowana warzywami
- Tarta orzechowo-truskawkowa
- Szarlotka
- Koktajl malinowy
- Placek z zielonego groszku
- Bajgle z pastą curry i bazyliową
- Makaron z sosem bez gotowania
- Kruche ciasto z masą makową
- Mazurek cytrynowy III
- Chleb bezglutenowy
- Fritata - warzywa w jajku
- Sałatka dziadka Julka
- Surówka z żurawinami i selerem
- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Paluchy lub obwarzanki z ciasta ptysiowego
- Omlet po polsku
- Kabaczek faszerowany ryżem
- Tarta z owocami i kremem budyniowym
- Sałatka marokańska
- Mulatki z bakaliami
- Pierogi leniwe
- Torcik z galaretką
- Jajka w sosie szczypiorkowym