- Pasta z łososia
- Lodowe lizaki (jogurtowo-owocowe)
- Knedle ze śliwkami
- Sos różowy
- Jabłka w cieście
- Pulpety
- Zrazy z kury
- Cytrynowe ciasteczka
- Kartoflana zapiekanka
- Resztki lata
- Pączki z białego sera
- Pasztet (bez mleka, jajek, glutenu)
- Zupa z dyni na mleku
- Dynia zapiekana z pomidorami pod beszamelem
- Masa czekoladowa
- Ciasteczka migdałowe
- Sałatka z czerwonej fasolki
- Sałatka litwacka
- Pstrąg w sosie agrestowym
- Pasta z rokpolu z orzechami
- Lody na patyczkach
- Tarta z gruszkami i niebieskim serem
- Zupa jagodowa
- Gołąbki z winogronowych liści
- Racuchy z kurczakiem
- Pierś indycza z farszem rodzynkowym
- Cukinia z pomidorami
- Przysmak serowy
- Chleb (przepis podstawowy)
- Makaron z brokułami
- Omlet z cukinią i papryką
- Ulubiona ryba małych dzieci
- Jabłko z sałatką ryżową
- Biszkopt
- Przysmak jabłkowo - ryżowy
- Tarta i babeczki z porami i szynką
- Rogaliki kokosowe
- Gołąbki po grecku
- Zapiekanka turecka z miodem
- Ciasto marchwiowe z figami
- Pierwsze mięsko
- Fritata - warzywa w jajku
- Pałki kurczaka na dwa sposoby
- Omlet po hiszpańsku (tortilla)
- Żółta pasta
- Placuszki z tuńczyka
- Pierogi ruskie
- Placuszki rybne orientalne
- Lody z jogurtu
- Jabłka w cieście
- Sałatka owocowa
- Pieczeń barania po angielsku
- Pierogi z owocami
- Sałata ze smażonymi wątróbkami i balsamico
- Zupa z kabaczków
- Mazurek cytrynowy III
- Sos czekoladowy
- Rulonik z szynki
- Tarta z grzybami
- Botwina