- Musaka (potrawa bałkańska)
- Potrawka z kurczaka po staropolsku
- Spaghetti
- Deser gruszkowy
- Kruche ciasteczka przekładane kremem
- Jajka z szynką w majonezie
- Sałatka grecka III
- Panierowana feta z wiosenną salsą
- Jajka faszerowane
- Krem z kalafiora
- Zupa krem z grzankami
- Makaron z brokułami
- Szparagi pod beszamelem
- Omlet po hiszpańsku (tortilla)
- Panierowane serki pleśniowe
- Panga w pergaminie
- Szaszłyk z indyka z morelami
- Sałatka z kurczakiem wędzonym
- Surówka z cykorii i natki
- Kotleciki drobiowe w sosie cytrusowym z makaronem
- Marmoladka-przecier z dyni i jabłek
- Kluski z kaszy manny
- Sałatka makaronowa
- Pieczone kartofle
- Ryba w sosie pomidorowym z kaszą
- Placek piaskowy ze śliwkami lub jabłkami
- Ciasto z owocami
- Wigilijna zupa migdałowa
- Ciasto marchwiowe
- Naleśniki z kremem waniliowym
- Omlet z pomidorami i papryką
- Ryba z warzywami pod beszamelem
- Racuszki z dyni
- Zupa śliwkowa
- Pasta z kurczaka
- Jeż
- Koktajl pomarańczowo- marchwiowy
- Sierpniowa sałatka
- Żółty chłodnik
- Tzatziki
- Białe leczo
- Kolorowe gnocchi
- Łosoś pieczony w soli
- Sałatka z rukoli
- Zupa krem z zielonego groszku
- Pierogi z młodą kapustą
- Jabłko duszone
- Błyskawiczny chłodnik
- Zupa ryżowa z pietruszką
- Zupa z kabaczków
- Filety rybne w sosie cytrynowym (gotowane)
- Kompot z rumiankiem
- Knedle ze śliwkami
- Ziemniaki po bułgarsku
- Naleśniki chińskie
- Sałatka ryżowa na gorąco
- Klopsiki z sosem brzoskwiniowym
- Wigilijny kompot
- Pasta z rokpolu z orzechami
- Bakłażanowe kotlety