- Papryka faszerowana warzywami
- Sałatka dziadka Julka
- Paluchy lub obwarzanki z ciasta ptysiowego
- Spaghetti z pulpetami
- Trufle czekoladowe
- Placuszki z łososia i ziemniaków
- Ptysie na słono z farszem brokułowym
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Sałatka z czerwonej fasolki
- Sajgonki (bez glutenu)
- Kisiel z malinami
- Indyk z marchewką
- Zapiekanka brokułowa
- Pomidory nadziewane twarożkiem
- Kasza jaglana zapiekana z jabłkami
- Jeż z awokado
- Mus brzoskwiniowy
- Smażona mozzarella
- Ryba w sezamie
- Racuchy z kurczakiem
- Ziemniaki po węgiersku
- Schab winny
- Zupa z dyni na mleku
- Babeczki ryżowe ze śliwkami
- Chleb razowy z kminkiem
- Tort budyniowy cioci Halinki
- Naleśniki z sosem mornay
- Pulpety z koperkiem
- Ciasto bezowe z kremem
- Flaczki z kurczaka
- Babka ziemniaczana z sosem beszamelowym
- Ryba z warzywami pod beszamelem
- Kurze skrzydełka z miodem i czosnkiem
- Koktajl owocowy na lodach
- Przecier gruszkowo-borówkowy
- Pasta z łososia
- Sałatka z soczewicy z pieczonymi burakami
- Krem truskawkowy
- Lodowe lizaki (jogurtowo-owocowe)
- Łagodny hummus
- Chłodnik pomidorowy
- Tartaletki z porami
- Zawiniątka z indyka w sosie porzeczkowym
- Pasztet z łososia
- Błyskawiczne pierogi leniwe
- Koktajl z mango
- Śliwki z figą i melisą
- Pierwsze mięsko
- Surówka z marchwi
- Zrazy z kury
- Minestrone - włoska zupa jarzynowa
- Barszcz czerwony
- Sałatka z tofu
- Szpinak zapiekany z serem
- Chleb alpejski z orzechami
- Szparagi z jajkami mimoza
- Jabłko duszone
- Pierogi leniwe - wersja smażona (małdrzyki)
- Kopytka
- Lane kluski (bez glutenu)