- Klopsiki cielęce
- Keks biszkoptowy
- Ratatuja nicejska
- Gjuwecz po słowiańsku
- Sola meuniere
- Sałatka z kurczaka i ananasa
- Uszka
- Owsianka z mlekiem kokosowym
- Warzywa w sosie śmietanowym
- Grzanki parmezanowe
- Wołowina w sosie
- Cukinie z daleka
- Pierwsze mięsko
- Zupa gulaszowa
- Zupa jabłkowa z curry
- Zupa z jabłek na słono
- Pieczone kartofle
- Chrupiące babeczki
- Sałatka z młodych buraków i malin
- Polski sos wielkanocny
- Gołąbki po grecku
- Chińskie jajka herbaciane
- Zupa z dyni na mleku
- Bananowe frytki
- Zupa krem z marchwi
- Baranina duszona po turecku
- Galaretki
- Tarta orzechowo-truskawkowa
- Letni sorbet
- Risotto pstrokate z kurczakiem
- Ziemniaki faszerowane
- Klops z zielonego groszku i szynki
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak z czereśniami
- Bakłażany duszone
- Filet z indyka w soku owocowym
- Filety rybne w sosie cytrynowym (gotowane)
- Lekkie ciasto czekoladowe
- Tzatziki
- Wyraziste tofu
- Sałatka z pomarańczy i porów
- Owoce ze słoika
- Chłodnik owocowy
- Sałatka łakomczucha
- Mrożone owoce na patyku
- Papryka nadziewana twarogiem
- Kaszka z buzią
- Musaka (potrawa bałkańska)
- Zapiekanka z fasolki szparagowej (bez jajek i glutenu)
- Spaghetti z pulpetami
- Placuszki z tuńczyka
- Kurczak w pomidorach po angielsku
- Ciasteczka z cukierkową dekoracją
- Racuszki
- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Ryba po żydowsku
- Halibut pod parmezanem
- Bakłażany faszerowane mięsem
- Jajka faszerowane
- Jabłka w majeranku do białego mięsa