- Zupa z dyni
- Biszkopt z surowymi owocami
- Croque monsieur i croque madame
- Pomidory nadziewane twarożkiem
- Puree z dyni
- Zupa cytrynowa
- Napój z owoców jagodowych
- Placek gruszkowy
- Ptysie na słono z farszem z kurzej wątróbki
- Ratatouille (warzywa duszone/zapiekane)
- Brzoskwinowe oczko
- Pieczone kartofle
- Kisiel z truskawkami
- Ziemniak w kropki
- Omlet po francusku
- Pierogi z młodą kapustą
- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Mleczny przysmak
- Kruszonka z jabłkami
- Surówka z mieszanych warzyw
- Naleśniki (bez glutenu)
- Pstrąg w sosie agrestowym
- Risotto pstrokate z kurczakiem
- Kurczak z curry
- Krem z cukinii
- Misie ciasto dla Kłapouchego
- Sałatka z winogronami
- Smażona mozzarella
- Papryka faszerowana warzywami
- Ciasto z jabłkami
- Zapiekanki z bagietki
- Sałata ze smażonymi wątróbkami i balsamico
- Chrupiące kaczuszki
- Zupa krem z zielonego groszku
- Ciasteczka owsiane z ziarnem sezamowym
- Biszkopt (bez glutenu)
- Paluchy lub obwarzanki z ciasta ptysiowego
- Zupa ogórkowa
- Ślimaki daktylowe
- Jogurt z jagodami i sezamkami
- Deser z rabarbarem
- Chrupiące babeczki
- Cytrynowe masło
- Pasta z bakłażana
- Szparagi w cieście
- Koktajl owocowy na lodach
- Kurczak pani prezes
- Murzynek Jaś
- Makaron z twarożkiem na słodko
- Tarta zapiekana z owocami i kremem
- Placuszki cukiniowo-ziemniaczane
- Mięso duszone po turecku
- Omlet grzybek z kozim serem
- Warzywa smażone w cieście
- Terrine z białego sera
- Kruche ciasto z truskawkami
- Sałatka z rukoli
- Baba wielkanocna z szafranem
- Surówka z czerwonej kapusty
- Zupa z kabaczków