- Ciasto marchwiowe z figami
- Spatzle
- Koktajl z melona
- Cukinia z mięsem mielonym
- Smażona mozzarella
- Kuszące jabłka
- Letni sorbet
- Koktajl jabłkowy
- Ptysie na słono z farszem z kurzej wątróbki
- Zupa jabłkowa
- Paluchy lub obwarzanki z ciasta ptysiowego
- Kisiel z malinami
- Ciasto na pierogi (bez jajek)
- Placuszki jabłkowe
- Pasta - jajo i basta
- Sok jabłkowy
- Kasza jaglana zapiekana ze śliwkami
- Pulpeciki pod beszamelem
- Ciasto kisielowo- budyniowe
- Ziemniaki po szwajcarsku (zapiekanka)
- Sałatka z malin i arbuza
- Sos winegret
- Batoniki orkiszowe
- Gołąbki po grecku
- Zupa kalafiorowa z curry
- Napój różany
- Wiśniowo-waniliowa zupa krem
- Kurczak w migdałach
- Drobiowy gulasz z warzywami
- Ptysie na słodko z nadzieniem z pianki owocowej
- Bananowa manna
- Topielec (bez mleka, glutenu)
- Zupa z zielonego groszku
- Sałatka mięsna z morelami
- Ciasto z jagodami ucierane
- Pasztet drobiowo-cielęcy
- Biszkopty bezglutenowe
- Szpinakowa zapiekanka
- Kotlety faszerowane (bez jajek, glutenu)
- Otulona brzoskwinia
- Pieczony ziemniak z parmezanem i szynką
- Pyszna pasta z tofu
- Cukinia z pomidorami i bazylią
- Mazurek trójwarstwowy
- Ciasto pomarańczowe lub cytrynowe
- Misie ciasto dla Kłapouchego
- Surówka z mieszanych warzyw
- Pizza hawajska
- Zupa szpinakowa
- Makaron z serem
- Sałatka makaronowa
- Dal z soczewicy
- Sos prowansalski aioli
- Konfitura z czerwonej cebuli
- Makaron z błękitnym serem pleśniowym
- Trufle z herbatników
- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Jabłka w cieście
- Barszcz czerwony
- Pieczeń barania po angielsku