- Galaretka porzeczkowa z jagodami
- Przysmak Tygryska (paszteciki)
- Kabaczek faszerowany (bez mleka, jajek i glutenu)
- Lekkie ciasto czekoladowe
- Ryż z truskawkami (bezglutenowy)
- Zawijaski z chleba tostowego
- Muffiny jagodowe
- Ciasto (bez mleka)
- Rogaliki krucho-drożdżowe
- Bakłażany z nadzieniem bezmięsnym
- Zupa z zielonego groszku
- Puree z dyni
- Chrupiące kaczuszki
- Pulpety rybno-ziemniaczane
- Naleśniki (bez mleka i jajek)
- Pierwsza zupka jarzynowa
- Otulona brzoskwinia
- Torcik z galaretką
- Sierpniowa sałatka
- Deserowa zupa owocowa
- Przecier gruszkowo-borówkowy
- Białe leczo
- Tarta z żurawinami
- Omlet po francusku
- Sos polski
- Zupa marchwiowo-soczewicowa
- Ptysie na słodko z nadzieniem z pianki owocowej
- Misie ciasto dla Kłapouchego
- Mazurek na kruchym spodzie (bez mleka, jajek, glutenu)
- Maślane bułeczki (bez glutenu)
- Jagodzianki
- Makaron z błękitnym serem pleśniowym
- Sola meuniere
- Grzybek śmietanowy
- Bułki maślane
- Makrela w ziołowej potrawce
- Konfitura z czerwonej cebuli
- Naleśniki z owocami (ciepłe lub zimne)
- Zapiekanka warstwowa z mięsem
- Kurczak z marchewką i migdałami
- Ciasto na ptysie
- Kopytka
- Placki z ziemniaków i jabłek
- Sałatka z żurawinami i ryżem
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Polski wielkanocny sos chrzanowy
- Kapuśniak i ogórkowa
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Guacamole
- Kisiel z malinami
- Zapiekanka z fasolki szparagowej (bez jajek i glutenu)
- Kruche ciasto z owocami i pianą
- Ryż z jajkami na parze
- Kurczak w soku winogronowym
- Zupa z dyni
- Budyń (bez mleka)
- Siekane kotlety (bez mleka, jajek, glutenu)
- Papryka nadziewana twarogiem
- Zielona zupa
- Kurczak w potrawce