- Kartoflanka przecieranka
- Krem jarzynowy z indykiem
- Mus śliwkowy
- Terrine z białego sera
- Jajka z nadzieniem twarożkowym
- Clafoutis wiśniowy z mlekiem sojowym
- Szarlotka
- Stworki z ciasta serowego
- Kisiel mleczny z żółtkiem
- Ziemniaki po włosku (zapiekanka)
- Sałatka z soi lub z soczewicy albo drobnej fasoli
- Omlet z pomidorami i papryką
- Faszerowana cukinia
- Zupa owocowa
- Placki ziemniaczane
- Mrożone owoce
- Sos koperkowy
- Kluski serowe
- Mazurek trójwarstwowy
- Francuski sos czosnkowy
- Mazurek z fetą i szpinakiem
- Zawiniątka z indyka w sosie porzeczkowym
- Papryka faszerowana warzywami
- Kisiel żurawinowy
- Chłodnik hiszpański (gazpacho)
- Marmoladka-przecier z dyni i jabłek
- Kotlety z kaszy gryczanej i sera (bez glutenu)
- Wołowina z fasolką szparagową
- Zupa krem z grzankami
- Śliwkowy omlet
- Zupa ogórkowa
- Bajgle z pastą curry i bazyliową
- Sernik (bez glutenu)
- Guacamole
- Rolada serowa
- Kisiel owocowy
- Puree z marchwi
- Ciasto bananowe
- Banany z szynką
- Szparagi w cieście
- Chleb alpejski z orzechami
- Wesołe omleciki
- Ziemniaki faszerowane
- Makaron zapiekany z jabłkami
- Sorbet arbuzowy
- Koktajl pomarańczowo- marchwiowy
- Sałatka makaronowa
- Zrazy z kury
- Surówka z jabłek i dyni
- Deser biało czerwony
- Ciasteczka rodzynkowo-orzechowe
- Placuszki z cukinii
- Rulonik z wędzonym łososiem
- Ziemniaki duszone z papryką i pomidorami
- Naleśniki meksykańskie
- Pascha
- Nadzienie do kurczaka (bez mleka, glutenu)
- Sos szczypiorkowy (koperkowy)
- Karp w szarym sosie
- Pierogi leniwe - wersja smażona (małdrzyki)