- Polski sos wielkanocny
- Domowy budyń
- Ptysie na słono z farszem z kurzej wątróbki
- Zapiekanki z kajzerek drobiowe
- Bakłażany z nadzieniem bezmięsnym
- Sorbet owocowy
- Leniwe bez białego sera
- Kulki serowo-orzechowe
- Sałatka owocowa
- Amerykańska szarlotka
- Rizotto z tuńczykiem
- Ryba w sosie koperkowym
- Pomidorki sauté
- Ogórki faszerowane
- Schab duszony w mleku ryżowym
- Sałatka
- Sałatka arabska tabuleh
- Sałatka z kurczaka i ananasa
- Pizza hawajska
- Placuszki serowe
- Układanka warzywno-owocowa
- Dal z soczewicy
- Makrela w ziołowej potrawce
- Ptysie dla alergika (bez glutenu)
- Puszysty mus wieloowocowy
- Barszcz ukraiński
- Budyń karmelowy
- Chrupki Krzysia
- Fasolka szparagowa odsmażana z boczkiem
- Ryba w beszamelu z kukurydzą
- Aromatyczny schab
- Szpinakowe pesto
- Krem z pogniecionych truskawek
- Kisiel z malinami
- Kruche ciasto
- Faszerowane kurze piersi
- Paszteciki (bez jajek)
- Pizza wegetariańska
- Botwina
- Chleb (bez glutenu)
- Cytrynowy biszkopt
- Ziemniaki faszerowane
- Warzywa w sosie śmietanowym
- Schab winny
- Naleśniki z kremem waniliowym
- Omlet po polsku
- Pasztet fasolowo-warzywny (bez jajek)
- Zdrowy bigos
- Owocowa bomba
- Zupa marchwiowo-soczewicowa
- Przysmak Tygryska (paszteciki)
- Zupa krem z zielonego groszku
- Galaretka z soku z porzeczek
- Fasolka szparagowa duszona z sosem pomidorowym
- Zupa owocowa
- Lody sorbetowe dla uczulonych na mleko
- Ryba po grecku II
- Ziemniaki po duńsku
- Kruche ciasto z masą makową
- Sos winegret