- Drób z jabłkami
- Zupa kukurydziana
- Sos prowansalski aioli
- Pizza rozmaitości
- Chrupki Krzysia
- Knedelki z sandacza
- Pierogi ruskie
- Zapiekanka z fasolki szparagowej (bez jajek i glutenu)
- Kotlety wieloskładnikowe (bez mleka, jajek, glutenu)
- Kruche ciasteczka przekładane kremem
- Knedle ze śliwkami
- Chłodnik hiszpański (gazpacho)
- Domowy kisiel wiśniowy
- Ryba po żydowsku
- Ratatouille (warzywa duszone/zapiekane)
- Papryka nadziewana twarogiem
- Mięso duszone po turecku
- Tarta orzechowo-truskawkowa
- Deser z rabarbarem
- Owocowe zabawki
- Kurczak w soku winogronowym
- Pieczony ziemniak z parmezanem i szynką
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Daktylowe roladki
- Spatzle
- Ciasto jogurtowe
- Uszka
- Tarta ze szpinakiem
- Gołąbki po grecku
- Ciasto do pizzy: kruche
- Mus brzoskwiniowy
- Grzanki z mozzarellą
- Cukinia z mięsem mielonym
- Przecier z manną
- Pomidorowa z bazylią
- Babeczki nadziewane karmelem i orzechami
- Potrawka z kurczaka ze śliwkami i miodem
- Jabłkowy kurczak
- Pałki kurczaka na dwa sposoby
- Kurczak z warzywami
- Zupa-krem z zielonego groszku
- Sałatka z kurczaka i ananasa
- Placuszki z łososia i ziemniaków
- Placek drożdżowy ze śliwkami i kruszonką
- Biszkopt z surowymi owocami
- Chrupiące kaczuszki
- Talarki z kurczaka (bez mleka, jajek, glutenu)
- Masło czosnkowe
- Ryba z porami i marchewką
- Zupa z soczewicy
- Rulonik z warzywami
- Puszysty mus wieloowocowy
- Naleśniki (bez glutenu)
- Zupa krem z kalafiorów
- Pierogi z młodą kapustą
- Grzanki z pieczoną fetą
- Budyń czekoladowy (suflet)
- Rogaliki kokosowe
- Chrupiące ciasto z rabarbarem
- Tzatziki