- Tarta orzechowo-truskawkowa
- Omlet grzybek z owocami
- Ciasteczka rodzynkowo-orzechowe
- Bułeczki z kapustą
- Rulonik z warzywami
- Ciasto jogurtowe
- Makaron z brokułami
- Spaghetti z sosem pomidorowo-warzywnym
- Mazurek z fetą i szpinakiem
- Ryba po żydowsku
- Sorbet arbuzowy
- Ciasteczka owsiane z wiśniami
- Warzywa smażone w cieście
- Topielec (bez mleka, glutenu)
- Naleśniki z kremem waniliowym
- Tarta z cukinią i pomidorami
- Sos pomidorowy klasyczny
- Pomidory faszerowane serem pleśniowym
- Jabłkowa zupa dla całej rodziny
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Owsiane chrupki
- Zupa jabłkowa
- Sałatka z zieloną soczewicą
- Szpinakowe pesto
- Ptysie dla alergika (bez glutenu)
- Figowe rogaliki
- Guacamole
- Mrożony jogurt jagodowy
- Majowe ciasto z rabarbarem
- Pierogi kresowe
- Pianka bananowa
- Sałatka owocowa
- Ptysie na słono z farszem beszamelowym
- Puree z marchwi
- Surówka z żurawinami i selerem
- Kanapka z pastą jajeczną
- Zupa ryżowa z pietruszką
- Pasta (dip) z bobu
- Ciasteczka migdałowe
- Pieguski
- Barszcz postny
- Owocowa legumina
- Pomidory nadziewane ryżem
- Sos czekoladowy
- Pierogi leniwe (bez glutenu)
- Farsz mięsny (bez jajek)
- Zupa-krem z kukurydzy
- Cielęcina z dynią i soczewicą
- Słodka zapiekanka z kaszy jaglanej (bez glutenu)
- Ryba z warzywami pod beszamelem
- Łagodne chili
- Zapiekanka z drobiu
- Paluchy lub obwarzanki z ciasta ptysiowego
- Galaretka z soku z porzeczek
- Mulatki z bakaliami
- Zupa gulaszowa
- Chłodnik
- Sajgonki (bez glutenu)
- Panierowana feta z wiosenną salsą
- Mielona wołowina po chińsku