- Wesołe omleciki
- Sałatka ryżowa na gorąco
- Kartoflana zapiekanka
- Jeż z awokado
- Zapiekanka serowa (bez glutenu)
- Szpinak z baraniną
- Daktylowe kulki
- Frittata z warzywami
- Kruchy placek ze śliwkami
- Krem z kalafiora
- Deser gruszkowy
- Jabłka w majeranku do białego mięsa
- Lody waniliowe
- Zupa marchwiowo-soczewicowa
- Nektarynkowy krem
- Surówka z marchewki
- Spaghetti z pomidorami i cukinią
- Ciasto kisielowo- budyniowe
- Kluski (lub placuszki) z kaszy kukurydzianej z twarogiem (bez glutenu)
- Soja prawie po bretońsku
- Sorbet owocowy
- Ciasto czekoladowe
- Ryba cytrynowa
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Rogaliki z powidłami
- Cytrynowe ciasteczka
- Drób lub wołowina z zielonym groszkiem w strączkach
- Tarta wiśniowa
- Mielonka z dodatkami
- Mak z łamańcami
- Ptysie na słono z farszem szpinakowym
- Makaron rozmaitości
- Tort budyniowy cioci Halinki
- Batony orzechowo-kokosowe
- Przysmak serowy
- Omlet grzybek z kozim serem
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Bakłażany z nadzieniem bezmięsnym
- Naleśniki z sosem mornay
- Marmoladka-przecier z dyni i jabłek
- Zupa krem z warzyw zielonych i białych
- Chrupiące wafle
- Migdały w karmelu
- Batoniki orkiszowe
- Schab z pomarańczami
- Sałatka wiosenna z liśćmi babki i mlecza
- Zapiekanka brokułowa
- Babeczki z musem owocowym
- Koktajl dla malucha z miodem i jogurtem
- Krem bananowy
- Ostre ziemniaczki
- Surówka z selera z owocami
- Spaghetti z cukinią
- Cukinia z wody
- Surówka z kminkiem
- Tartinki
- Polędwiczki wieprzowe z jabłkami i majerankiem
- Makaron z warzywami
- Ratatuja nicejska
- Eskalopek z pomidorem