- Jabłka w cieście biszkoptowym (bez glutenu, mleka)
- Naleśniki meksykańskie
- Budyń z żółtkiem
- Trufle z herbatników
- Ciasteczka owsiane z wiśniami
- Bezy z bitą śmietaną i owocami
- Pierniczki
- Szparagi solo
- Kapusta z sosem sojowym
- Surówka z dyni
- Rulonik z warzywami
- Sos pomidorowy klasyczny
- Ciasteczka ryżowe (bez glutenu, mleka, jajek kurzych)
- Legumina śliwkowa
- Resztki lata
- Szejk niekoniecznie arabski
- Leniwe bez białego sera
- Kremowa zapiekanka z ziemniaków
- Ratatouille (warzywa duszone/zapiekane)
- Sałatka litwacka
- Koktajl z mango
- Sałatka z tuńczyka i fasoli
- Kaczka z jabłkami
- Knedle ze śliwkami
- Jogurt własnej roboty
- Tarta i babeczki z porami i szynką
- Sałatka z kwiatami
- Makaron z błękitnym serem pleśniowym
- Pulpeciki pod beszamelem
- Kisiel owocowy
- Tarta z surowymi truskawkami i bitą śmietaną
- Pałki kurczaka na dwa sposoby
- Kurczak z marchewką
- Ciasteczka półfrancuskie (bez jajek)
- Dynia zapiekana z pomidorami pod beszamelem
- Biszkopciki domowe
- Krem z budyniu (bez jajek)
- Placuszki z marchwi i ziemniaków
- Grzanki z mozzarellą
- Ulubiona ryba małych dzieci
- Biszkopt z owocami
- Chłodnik polski (uproszczony, błyskawiczny)
- Drób z jabłkami
- Brzoskwinie lub gruszki w kremie waniliowym
- Rulonik z warzywami
- Zupa z pulpetami
- Pierogi leniwe - wersja podstawowa
- Deser z rabarbarem
- Bruschetta na kilka sposobów
- Zapiekanki z kajzerek drobiowe
- Omlet po francusku
- Masa czekoladowa
- Pierwsza zupka jarzynowa
- Zupa krem z marchwi
- Deser biało czerwony
- Zawiniątka z wędliny i serka
- Brzoskwiniowa pianka
- Mazurek trójwarstwowy
- Chleb bezglutenowy
- Kulki rybne po norwesku