- Budyń karmelowy
- Kruche pierniczki
- Potrawka z patisonami
- Placki z ziemniaków i jabłek
- Surówka z dyni
- Pierogi z serem po włosku (tortellini)
- Sałatka z fasolki szparagowej i kurczaka
- Makrobiotyczne gołąbki
- Kuszące jabłka
- Tarta - kruche ciasto
- Pomidorki sauté
- Szarlotka
- Sałatka z arbuza i fety
- Pierniczki całuski
- Czekoladowe chrupki
- Przecier jabłkowy
- Śliwki z figą i melisą
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Kurczak w curry
- Pasta z awokado
- Zapiekanka brokułowa
- Chrupiące wafle
- Przecier owocowy
- Batoniki orkiszowe
- Cytrynowe masło
- Placuszki-kaczuszki
- Surówka z cykorii i natki
- Cukinia faszerowana serem
- Naleśniki z mięsem
- Kolorowe gnocchi
- Pieczeń cielęca
- Pierniczki (bez mleka, jajek, glutenu)
- Faszerowane kurze piersi
- Zapiekanka z kaszy jaglanej, mięsa i cebuli
- Sorbet porzeczkowy
- Deser jogurtowo-owocowy
- Zapiekanka warzywna z cukinią
- Kasza jaglana zapiekana z jabłkami
- Rozmaitości na parze
- Krem z pomidorów
- Majowe ciasto z rabarbarem
- Ptysie na słono z farszem beszamelowym
- Murzynek Jaś
- Ciasto drożdżowe Basi, mojej teściowej
- Zupa owocowa
- Dynia z piekarnika
- Zupa owocowa
- Gjuwecz po słowiańsku
- Bakłażany z nadzieniem bezmięsnym
- Ziemniaki pieczone
- Kruche ciasto z surowymi owocami i kremem waniliowym
- Surówka z czerwonej kapusty
- Krem z kalafiora
- Rolada serowa
- Ryba po grecku
- Naleśniki z sosem mornay
- Pączki (bez glutenu)
- Kotlety mielone dla dzieci
- Lane kluski
- Chłodnik