- Faszerowana cukinia
- Brzoskwinie lub gruszki w kremie waniliowym
- Chleb bezglutenowy
- Makaron z brokułami
- Sałatka szpinakowa
- Pasztet drobiowo-cielęcy
- Ciasteczka migdałowe
- Kurczak z curry
- Zapiekanka rybna
- Francuskie kiełbaski serowe
- Mazurek z fetą i szpinakiem
- Zupa z marchwi
- Drożdżowy placek ze śliwkami
- Szybka ryba po grecku
- Ciasto do pizzy: z proszkiem do pieczenia
- Zupa krem z marchwi
- Musaka (potrawa bałkańska)
- Mrożony jogurt jagodowy
- Omlet po włosku (frittata)
- Tort budyniowy cioci Halinki
- Zupa z dyni
- Kluski kładzione z jabłkami
- Ciasteczka kokosowe-ryżowe (bezglutenowe)
- Ryba w sosie koperkowym
- Brzoskwinie na ostro
- Zupa wiśniowa (śliwkowa)
- Zupa migdałowa
- Halibut pod parmezanem
- Filety rybne w sosie cytrynowym (gotowane)
- Sałatka z fasolki szparagowej i kurczaka
- Krem z cukinii
- Kurczak z kaszą
- Sola meuniere
- Zapiekanka brokułowa
- Indyk z marchewką
- Spaghetti z pulpetami
- Kurczak z jabłkiem
- Rozmaitości na parze
- Kruche babeczki z masą orzechową
- Galaretka z soku z porzeczek
- Bakłażany z makaronem
- Zupa krem z włoszczyzny i pomidorów
- Dynia z jabłkami i cebulą (bez glutenu i mleka)
- Wołowina w sosie
- Ciastka francuskie z kozim serem
- Sorbet pomarańczowo-cytrynowy
- Ogórki faszerowane
- Kruche ciasto z surowymi owocami i kremem waniliowym
- Klops z zielonego groszku i szynki
- Faszerowane kurze piersi
- Polędwiczki wieprzowe z jabłkami i majerankiem
- Makrela w ziołowej potrawce
- Sorbet owocowy
- Brzoskwinowe oczko
- Sernik czekoladowy
- Tortilla hiszpańska
- Omlet po polsku
- Zupa z dyni
- Ziemniaki faszerowane
- Chłodnik bułgarski (tarator)