- Zupa z soczewicy
- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Rogaliki krucho-drożdżowe
- Daktylowe roladki
- Pierogi z soczewicą
- Pomidory nadziewane ryżem
- Bułeczki z kapustą
- Spaghetti
- Kruche ciasto z truskawkami
- Trufle z herbatników
- Ciasto czekoladowe z orzechami
- Paluchy lub obwarzanki z ciasta ptysiowego
- Złocisty nektar
- Piernik
- Ptysie na słono z farszem z kurzej wątróbki
- Kartoflanka przecierana
- Dipy jogurtowe
- Smażona mozzarella
- Szejk niekoniecznie arabski
- Zupa krem z mrożonych kalafiorów
- Koktajl truskawkowo - poziomkowy
- Białe leczo
- Jajka panierowane
- Sałatka z soi lub z soczewicy albo drobnej fasoli
- Knedle ze śliwkami
- Kurczak (lub ryba) z suszonymi śliwkami i migdałami
- Bułgarski chłodnik
- Kasza jaglana zapiekana z jabłkami
- Smażone banany
- Szarlotka miękka
- Mrożone owoce
- Sorbet pomarańczowo-cytrynowy
- Babeczki ryżowe ze śliwkami
- Kruche babeczki z masą orzechową
- Pasta - jajo i basta
- Naleśniki z farszem twarogowym
- Kompot ze śliwek
- Sałatka z fasolki szparagowej i kurczaka
- Lodowe lizaki (owocowe)
- Placek z owocami (bez mleka)
- Pasta z łososia
- Wołowina w sosie
- Kurczak egzotyczny
- Pieczone pierożki z serem
- Zimny pomidor
- Kanapka z pastą jajeczną
- Różowa kaszka
- Chleb alpejski z orzechami
- Gaspacho - hiszpańska zupa na zimno
- Lody twarożkowe
- Spaghetti z pulpetami
- Nadzienie do kurczaka (bez mleka, glutenu)
- Chłodnik bułgarski (tarator)
- Sok pomidorowo-jabłkowy
- Sałatka z tofu
- Biszkoptowe ciasto z owocami
- Ziemniaki po bułgarsku
- Kolorowy ryż
- Ryba po żydowsku
- Szaszłyk z indyka z morelami