- Soja prawie po bretońsku
- Pstrąg w sosie agrestowym
- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Sałata z truskawkami
- Kotleciki z tuńczyka
- Tarta (bez glutenu)
- Szaszłyki z bakłażanem i papryką
- Pieczone pierożki z serem
- Zupa krem z jabłek i pietruszki
- Pomidorowa trochę inna
- Łosoś znad zatoki
- Naleśniki chińskie
- Przecier owocowy
- Koktajl z melona
- Gjuwecz po słowiańsku
- Kisiel z jabłkiem
- Trufle czekoladowe
- Blinki z cukinii
- Kurczak z jabłkiem
- Rolady z kurzych piersi
- Lody z jogurtu
- Mazurek nugatowy
- Dynia z jabłkami i cebulą (bez glutenu i mleka)
- Bakłażany z makaronem
- Proste ciasto na kruchy spód
- Omlet grzybek z owocami
- Pomidory faszerowane serem pleśniowym
- Pulpety
- Kurczak z marchewką i migdałami
- Kotlety gryczane
- Tarta z jabłkami
- Kotlety mielone dla dzieci
- Bułeczki z ziarenkami (bez mleka, jajek, glutenu)
- Spatzle
- Fritata - warzywa w jajku
- Zupa z zielonego groszku
- Makaron z warzywami
- Pierogi kaukaskie
- Makrobiotyczne gołąbki
- Pasta - jajo i basta
- Ptysie na słono z farszem z kurzej wątróbki
- Tort (bez glutenu)
- Sałatka z czerwonej fasolki
- Odświętna sałatka z kapusty pekińskiej
- Pizza wegetariańska
- Ptysie na słodko z nadzieniem jabłkowym
- Kokosowy sernik
- Pleśniak (bez mleka, glutenu)
- Ryba po grecku
- Kurczak egzotyczny
- Lukier cytrynowy (bez mleka, jajek, glutenu)
- Suszone pomidory
- Tarta z żurawinami
- Koktajl malinowy
- Chrupiące ciasto z rabarbarem
- Surówka z żurawinami i kapustą pekińską
- Bezglutenowy migdałowy spód do mazurka
- Kurczak z ananasem po chińsku z ryżem
- Zupa z soczewicy
- Kładzione kluski lub smażone kotleciki z kaszy manny