- Ma³drzyki - placuszki serowe
- Ciasto do pizzy: kruche
- Omlet po w³osku (frittata)
- Ryba po ¿ydowsku
- Cukinia z miêsem mielonym
- Topione pomidory
- Strucla mini
- Kluski pó³francuskie ze ¶liwkami
- Tarta z jab³kami
- Gjuwecz po s³owiañsku
- Ziemniaki faszerowane
- Chleb zio³owy
- Ciastka owsiane
- Sa³atka z zielon± soczewic±
- Pstr±g w sosie agrestowym
- ¦liwki z fig± i melis±
- Szpinakowe pesto
- Chrupi±ce ciasto z rabarbarem
- Koktajl owocowy na lodach
- Ziemniaki po grecku (zapiekanka)
- Rurki z kremem pistacjowym
- Jab³kowy kurczak
- Puree z marchwi
- Kostka z kaszki manny
- Leniwe bez bia³ego sera
- Pieczone piero¿ki z nadzieniem szpinakowym
- Sierpniowa sa³atka
- Zupa krem z mro¿onych kalafiorów
- Tarta z broku³ami lub z porami
- Kluski k³adzione z jab³kami
- Pieczeñ schabowa lakierowana
- Placuszki rybne orientalne
- Kanapka z past± jajeczn±
- Zupa z kabaczków
- Kruche babeczki z mas± orzechow±
- Koktajl pomarañczowo- marchwiowy
- Placek piaskowy ze ¶liwkami lub jab³kami
- Podstawowe ciasto nale¶nikowe
- Krupnik
- Koktajl owocowy na lodach
- Kotleciki drobiowe w sosie cytrusowym z makaronem
- Bu³eczki z kapust±
- Baranina duszona po turecku
- Surówka z ¿urawinami i marchwi±
- S³one patyczki
- Schab duszony w mleku ry¿owym
- Orzechy w czekoladzie
- Kapusta z sosem sojowym
- Pasztet z ³ososia
- Zupa krem z cukinii
- Krem truskawkowy
- Murzynek
- Sos majonezowy
- Racuszki z dyni
- Ch³odnik bu³garski (tarator)
- Gaspacho - hiszpañska zupa na zimno
- Szara pasta
- Kusz±ce jab³ka
- Racuchy dro¿d¿owe
- Bezglutenowy migda³owy spód do mazurka