- Przecier gruszkowo-borówkowy
- Zupa owocowa
- Zapiekanka bu³garska miêsno-warzywna
- Podstawowe ciasto nale¶nikowe
- Placek piaskowy ze ¶liwkami lub jab³kami
- Napój marchwiowo - truskawkowy
- Kluski z kaszy manny
- Ryba z warzywami pod beszamelem
- Ratatouille (warzywa duszone/zapiekane)
- Jajka panierowane
- Nale¶niki z farszem twarogowym
- Chleb (bez glutenu)
- Surówka z marchewki
- Bezglutenowy migda³owy spód do mazurka
- Zapiekanka z drobiu
- Placek gruszkowy
- Bak³a¿any z mozzarell± i parmezanem
- Sa³atka z soi lub z soczewicy albo drobnej fasoli
- Mielona wo³owina po chiñsku
- Kompot z rumiankiem
- Kasza gryczana z serem
- Deser gruszkowy
- Sorbet porzeczkowy
- Sa³atka z czerwonej fasolki
- Puchate pyzy
- Tarta orzechowo-truskawkowa
- Kisiel z owoców ¶wie¿ych lub mro¿onych
- Szpinakowe pesto
- Pasta - jajo i basta
- Kotlety z kaszy gryczanej i sera (bez glutenu)
- Terrine z bia³ego sera
- Placuszki cukiniowe
- Chleb pita
- Placki z ziemniaków i jab³ek
- Duszona ryba z warzywami
- Krem z pomidorów
- Zupa ''jak miodek''
- Szasz³yki z bak³a¿anem i papryk±
- Bia³e leczo
- Kulki miêsne po szwedzku
- Koktajl truskawkowo - poziomkowy
- Sa³atka owocowa
- Warzywa sma¿one w cie¶cie
- Bitki panierowane z wariacjami
- Ró¿no¶ci pod beszamelem
- Knedle ze ¶liwkami
- Sok jab³kowy
- Zupa z cukinii
- Zapiekanka z marchwi
- Ciasto na pierogi (bez jajek)
- Pa³ki kurczaka na dwa sposoby
- Bu³garski ch³odnik
- Pierwsze miêsko
- Kotleciki z soji
- Kotleciki cielêce
- Krem do tortu (bez mleka, jajek)
- Zrazy z pieca
- Flaczki z kurczaka
- Kokosowy sernik
- Misie patysie - ciasto