- Kajmak mleczny (bez glutenu)
- Bezy z truskawkami i bitą śmietaną
- Tzatziki
- Deser brzoskwiniowy
- Filety rybne w sosie cytrynowym (gotowane)
- Tarta prawie Tatin
- Słoneczna sałatka
- Ciasto z jagodami kruche
- Mięso duszone po turecku
- Chłodnik
- Papryka nadziewana twarogiem
- Tarta owocowa
- Kruche babeczki z masą orzechową
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Krem bananowy
- Trufle czekoladowe
- Ciasteczka ryżowe (bez glutenu, mleka, jajek kurzych)
- Soja prawie po bretońsku
- Mus z kaszy manny
- Zupa krem z marchwi
- Omlet azjatycki (bez glutenu i mleka)
- Ciasto marchwiowe
- Drożdżówki z jagodami lub porzeczkami
- Kompot z suszu
- Ciastka piernikowo-orzechowe
- Strudel z jabłkami
- Placuszki cukiniowo-ziemniaczane
- Rizotto z tuńczykiem
- Powidła śliwkowe
- Surówka z kapusty pekińskiej
- Zupa z marchwi
- Ziemniaki po włosku (zapiekanka)
- Racuchy drożdżowe
- Ptysie dla alergika (bez glutenu)
- Pierogi leniwe - wersja podstawowa
- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Miodek cebulowy
- Zimowy kurczak
- Masa pomarańczowa
- Cukinia z wody
- Ziemniaki po francusku (zapiekanka)
- Kolorowy ryż
- Ciasteczka ryżowe (bezglutenowe)
- Naleśniki z mięsem
- Ciecierzyca z kolorową papryką
- Surówka z żurawiną
- Ryba po grecku
- Placek gruszkowy
- Sok jabłkowy
- Sałatka z kurczaka i ananasa
- Jogurt własnej roboty
- Tarta wiśniowa
- Słodka bułka marchewkowa
- Różności pod beszamelem
- Chrupiące babeczki
- Ziemniaki duszone z papryką i pomidorami
- Kurczak w migdałach
- Pałki kurczaka na dwa sposoby
- Racuszki
- Kluski serowe z rodzynkami