- Wigilijny kompot
- Bakłażany z mozzarellą i parmezanem
- Kompot z rumiankiem
- Ciasto na ptysie
- Ptysie na słono z farszem czosnkowo- koperkowym
- Bakłażany zapiekane
- Chleb alpejski z orzechami
- Ciasteczka ryżowe (bezglutenowe)
- Kotlety mielone (bez jajek)
- Letni sorbet
- Jogurt własnej roboty
- Krem z pomidorów
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Omlet arabski
- Nektarynkowy krem
- Uszka
- Zupa z cukinii
- Kurczak w pomidorach po angielsku
- Surówka z marchwi
- Bułeczki bez drożdży (bez glutenu)
- Kotlety z soi, soczewicy lub fasoli
- Kruche plastry cytrusów
- Placuszki drożdżowe
- Różowa zupa owocowa
- Szara pasta
- Ptysie na słono z farszem brokułowym
- Frittata z warzywami
- Lekkie ciasto czekoladowe
- Kruche ciasteczka przekładane kremem
- Surówka z kapusty pekińskiej
- Przysmak jabłkowo - ryżowy
- Karp w szarym sosie
- Mazurek z powidłami i pomadą
- Sałatka z drobiem i morelami
- Surówka z cykorii i natki
- Zupa wiśniowa (śliwkowa)
- Kisiel mleczny z żółtkiem
- Kartofle duszone
- Sałatka mięsna z morelami
- Sałatka z cykorii i owoców
- Pieczone pierożki z nadzieniem szpinakowym
- Batony orzechowo-kokosowe
- Sałatka z winogronami
- Makaron z sosem dyniowym
- Zupa jarzynowa
- Ciasto-legumina z owocami
- Błyskawiczny chłodnik
- Ciastka piernikowo-orzechowe
- Wycinanki z sera
- Makrela w ziołowej potrawce
- Delikatny sernik
- Owoce z kruszonką
- Puree ziemniaczane
- Baranina duszona po turecku
- Jabłka w majeranku do białego mięsa
- Lukier cytrynowy (bez mleka, jajek, glutenu)
- Dipy jogurtowe
- Polski wielkanocny sos chrzanowy
- Topielec (bez mleka, glutenu)
- Zrazy z kury