- Kompot ze śliwek
- Przecier z cukinii
- Deser biało czerwony
- Kruche wiatraczki
- Cykoria w sosie śmietanowym
- Chleb Grahama
- Lody z jogurtu
- Lane kluski (bez jajek)
- Zupa-krem z kukurydzy
- Szparagi w cieście
- Włoska zupa jarzynowa
- Zapiekanki z kajzerek drobiowe
- Wiśniowa legumina
- Drób z jabłkami
- Zupa krem z marchwi
- Klopsiki cielęce
- Sezamki
- Mazurek nugatowy
- Zupa z marchwi
- Ogórki faszerowane
- Kluski (lub placuszki) z kaszy kukurydzianej z twarogiem (bez glutenu)
- Kopytka (bez jajek)
- Zupa szczawiowa
- Rulonik z szynki
- Francuski sos czosnkowy
- Chleb kukurydziany
- Marmoladka-przecier z dyni i jabłek
- Mus z kaszy manny
- Zupa migdałowa
- Sos polski
- Surówka z kapusty z kiszonym ogórkiem
- Sorbet malinowy
- Koktajl wiśniowy
- Domowy budyń
- Sałatka z bakłażanów
- Kajmak mleczny (bez glutenu)
- Zupa z dyni na słono
- Ciastka owsiane
- Deser jogurtowo-owocowy
- Pierogi ruskie
- Topione pomidory
- Zupa marchwiowo-soczewicowa
- Wytrawne kruche ciasto
- Bakłażany faszerowane mięsem
- Puree z truskawek i kiwi
- Chleb bezglutenowy
- Sztuka mięsa w sosie pomidorowym
- Indyk z marchewką
- Deserowa zupa owocowa
- Karpatka
- Dal z soczewicy
- Chrupiące wafle
- Bajgle z pastą curry i bazyliową
- Podpłomyki kukurydziano-ryżowe
- Naleśniki z serem
- Rurki z kremem pistacjowym
- Kotlety z soi, soczewicy lub fasoli
- Pierogi z soczewicą
- Kurczak z czereśniami
- Makaron z błękitnym serem pleśniowym