- Bakłażany z makaronem
- Tarta z cukinią i pomidorami
- Szejk niekoniecznie arabski
- Kaszka z buzią
- Kisiel z jabłkiem
- Pasta (dip) z bobu
- Kurczak z marchewką i curry
- Makrobiotyczne gołąbki
- Domowy kisiel wiśniowy
- Zupa owocowa
- Chłodnik bułgarski (tarator)
- Guacamole
- Surówka z marchwi i jabłka
- Kopytka (bez jajek)
- Zawiniątka z indyka w sosie porzeczkowym
- Puree z truskawek i kiwi
- Sałatka makaronowa
- Mrożone owoce
- Cukinia z pomidorami i bazylią
- Babeczki z szynką i serem
- Placuszki rybne orientalne
- Batoniki orkiszowe
- Rogaliki krucho-drożdżowe
- Pierogi z młodą kapustą
- Pstrąg w sosie agrestowym
- Knedle ze śliwkami
- Kisiel owocowy
- Ciasto marchwiowo-bananowe
- Budyń karmelowy
- Sałatka z cykorii i owoców
- Paluchy lub obwarzanki z ciasta ptysiowego
- Sałatka z zieloną soczewicą
- Zupa z dyni na mleku
- Kotleciki z tuńczyka
- Polędwiczki wieprzowe z jabłkami i majerankiem
- Indyk przekładany
- Zupa ryżowa z pietruszką
- Zupa krem z brokułów ze śmietanką
- Jajka panierowane
- Ciasto marchwiowe z figami
- Rolada serowa
- Spatzle
- Bezy (bez mleka)
- Chłodnik
- Placki ziemniaczane
- Ciasteczka półfrancuskie (bez jajek)
- Pleśniak (bez mleka, glutenu)
- Lane kluski (bez jajek)
- Zupa z soczewicy
- Jajka marynowane w occie
- Bakłażany faszerowane mięsem
- Stir fry ze szparagów i krewetek
- Kartoflana zapiekanka
- Pascha
- Sałatka z cukini
- Pomidorki sauté
- Sernik tradycyjny
- Paszteciki (bez jajek)
- Ziemniaki po włosku (zapiekanka)
- Chłodnik hiszpański (gazpacho)