- Fritata - warzywa w jajku
- Ryż z jajkami na parze
- Tarta (bez glutenu)
- Tort (bez glutenu)
- Kotlety gryczane
- Pierniczki
- Zupa z pulpetami
- Sok pomidorowo-jabłkowy
- Pizza (bez mleka)
- Marmoladka-przecier z dyni i jabłek
- Deser biało czerwony
- Świeczki z naleśników z ziemniakami i bryndzą
- Tarta zapiekana z owocami i kremem
- Tarta z rabarbarem lub jabłkami
- Placek z zielonego groszku
- Kurczak (lub ryba) w sosie orzechowym
- Babeczki z musem owocowym
- Zupa kalafiorowa z curry
- Ciecierzyca z kolorową papryką
- Pomidorowy koktajl
- Rulonik z warzywami
- Jabłka z aronią
- Rogaliki z powidłami
- Barszcz postny
- Sałatka makaronowa
- Rogaliki kokosowe
- Kurze zawiniątka
- Zapiekanka z kaszy jaglanej, mięsa i cebuli (bez glutenu)
- Pstrąg w sosie agrestowym
- Sałatka z zieloną soczewicą
- Kotlety mielone (bez jajek)
- Zupa krem z mrożonych brokułów
- Ciasteczka owsiane z wiśniami
- Indyk przekładany
- Chrupiące babeczki
- Tarta z pianą owocową
- Legumina śliwkowa
- Stworki z ciasta serowego
- Paluchy lub obwarzanki z ciasta ptysiowego
- Sałatka z cukini
- Pulpety z ryżem
- Bakłażany z makaronem
- Placuszki rybne orientalne
- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Paszteciki z tuńczykiem
- Francuskie kiełbaski serowe
- Ryżowa szarlotka
- Makaron z sosem bez gotowania
- Pascha
- Owocowy indyk
- Omlet azjatycki (bez glutenu i mleka)
- Zupa ''jak miodek''
- Koktajl z melona
- Ziemniaki po bułgarsku
- Jajka w sosie szczypiorkowym
- Bezy z truskawkami i bitą śmietaną
- Cielęcina ze szpinakiem i brokułami
- Kanapka z pastą jajeczną
- Rulonik z serem
- Zupa z cukinii