- Pasta z rokpolu z orzechami
- Pączki (bez glutenu)
- Zupa krem z zielonego groszku
- Spaghetti z pulpetami
- Chrupiące wafle
- Angielskie (deserowe) ciasto naleśnikowe
- Naleśniki (bez mleka i jajek)
- Szaszłyki z jagnięcia (drobiu)
- Spaghetti z bobem
- Ptysie na słodko z nadzieniem z pianki owocowej
- Różności pod beszamelem
- Trufle czekoladowe
- Podstawowe ciasto naleśnikowe
- Sałatka z czerwonej fasolki
- Kurczak w migdałach
- Jajka marynowane w occie
- Ryba w sosie warzywnym
- Tarta z jabłkami
- Tarta owocowa
- Pomidory nadziewane twarożkiem
- Kopytka
- Niesłodka zupa z dyni
- Tęczowy sorbet
- Polędwiczki wieprzowe z jabłkami i majerankiem
- Kruche ciasto z surowymi owocami i kremem waniliowym
- Jogurt z jagodami i sezamkami
- Konfitura z czerwonej cebuli
- Dal z soczewicy
- Sałatka makaronowa
- Wiśniowa legumina
- Sajgonki (bez glutenu)
- Zapiekanka z mięsa i ziemniaków
- Zapiekanka bułgarska mięsno-warzywna
- Cykoria w sosie śmietanowym
- Kurczak (lub ryba) w sosie orzechowym
- Tarta z rabarbarem lub jabłkami
- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Cielęcina ze szpinakiem i brokułami
- Ulubiona ryba małych dzieci
- Zapiekanki z kajzerek drobiowe
- Sos różowy
- Jagodzianki
- Ziemniak w kropki
- Gaspacho - hiszpańska zupa na zimno
- Ryżowa szarlotka
- Zupa z pulpetami
- Bitki panierowane z wariacjami
- Sałatka dziadka Julka
- Sztuka mięsa w sosie pomidorowym
- Sałatka z zieloną soczewicą
- Lekka rybna
- Drobiowy gulasz z warzywami
- Fritata - warzywa w jajku
- Pulpety z ryżem
- Szparagi z jajkami mimoza
- Uszka
- Ciasteczka półfrancuskie (bez jajek)
- Ostre ziemniaczki
- Bakłażany zapiekane
- Kasza jaglana zapiekana z jabłkami