- Drożdżówki z jagodami lub porzeczkami
- Pulpety z koperkiem
- Placuszki z tuńczyka
- Kurze zawiniątka
- Lody na patyczkach
- Klopsiki cielęce
- Duszona ryba z warzywami
- Zupa z dyni
- Jaś na słodko
- Resztki lata
- Kolorowa jajecznica
- Ptysie na słono z farszem serowym
- Przysmak serowy
- Pomidory z papryką po włosku
- Ziemniaki po węgiersku
- Kartoflanka przecieranka
- Makaron z serem i warzywami
- Pierogi leniwe (bez glutenu)
- Lodowe lizaki (owocowe)
- Ciasto marchwiowe z figami
- Karmelowe wafelki
- Zapiekanka warzywna - grecka
- Trufle z herbatników
- Koktajl wiśniowy
- Szaszłyki z bakłażanem i papryką
- Sałatka makaronowa
- Różności pod beszamelem
- Surówka z marchwi
- Grzybek śmietanowy
- Domowy budyń
- Mazurek trójwarstwowy
- Warzywa smażone w cieście
- Ryba po grecku II
- Konfitura z czerwonej cebuli
- Zupa marchwiowo-soczewicowa
- Daktylowe roladki
- Chleb kukurydziany
- Cytrynowy biszkopt
- Mrożony jogurt jagodowy
- Tarta (bez glutenu)
- Kuszące jabłka
- Chłodnik bułgarski (tarator)
- Jajka w sosie majonezowym z dodatkami
- Sałatka z soi lub z soczewicy albo drobnej fasoli
- Tartinki
- Makaron w sosie Mornay
- Baba wielkanocna z szafranem
- Cukinia z pomidorami
- Leśny przysmak na kolację
- Zapiekanka z drobiu
- Puree z truskawek i kiwi
- Ciasto na pierogi (bez jajek)
- Kotlety mielone (bez jajek)
- Bułeczki bez drożdży (bez glutenu)
- Bakłażany z mozzarellą i parmezanem
- Biszkopt z surowymi owocami
- Cytrynowy syrop (do rozcieńczania)
- Babeczki z szynką i serem
- Bananowa manna
- Zapiekanka brokułowa