- Sałatka z czerwonej fasolki
- Spaghetti z sosem pomidorowym
- Chleb razowy z kminkiem
- Ryba z cukinią
- Owsianka z mlekiem kokosowym
- Makaron z warzywami
- Leniwe pierogi ze szpinakiem
- Ptysie na słono z farszem szpinakowym
- Pieczony ziemniak z parmezanem i szynką
- Jabłka w majeranku do białego mięsa
- Zawijaski z chleba tostowego
- Ziemniaki po włosku (zapiekanka)
- Mazurek daktylowy
- Podpłomyki kukurydziano-ryżowe
- Kruche ciasteczka przekładane kremem
- Krem bananowy
- Zapiekanka z kaszy jaglanej, mięsa i cebuli
- Knedle z mrożonymi śliwkami lub truskawkami
- Puszysty mus wieloowocowy
- Naleśniki chińskie
- Migdały w karmelu
- Sałatka z kwiatami
- Kurczak w soku winogronowym
- Kisiel owocowy
- Frittata z warzywami
- Hiszpański omlet z ziemniakami
- Tarta ze szpinakiem
- Chłodnik
- Kisiel mleczny z żółtkiem
- Biszkopty bezglutenowe
- Zupa krem z marchwi
- Zawiniątka z indyka w sosie porzeczkowym
- Układanka warzywno-owocowa
- Sałatka z soi lub z soczewicy albo drobnej fasoli
- Zapiekanka turecka z miodem
- Kruche spiralki
- Flaczki z kurczaka
- Pomidory z papryką po włosku
- Ciasto do pizzy: klasyczne
- Cynamonowo-migdałowe ciasteczka (bez mąki)
- Muffiny jagodowe
- Grzanki z pieczoną fetą
- Tęczowy sorbet
- Zraziki sezamkowe
- Resztki lata
- Bakłażany z mozzarellą i parmezanem
- Kotlety gryczane
- Chleb (bez glutenu)
- Ziemniaki faszerowane
- Mielonka z dodatkami
- Sałata z cykorii z gruszkami, serem blue i orzechami
- Lekka rybna
- Różności pod beszamelem
- Brokuły zapiekane w sosie serowym
- Omlet po włosku (frittata)
- Baba wielkanocna z szafranem
- Ptysie na słono z farszem czosnkowo- koperkowym
- Zupa jabłkowa z curry
- Gwiazdeczki cynamonowe
- Bułki maślane