- Konfitura z czerwonej cebuli
- Chrupiące kaczuszki
- Sałatka litwacka
- Niezły pasztet z fasoli
- Ciasto pomarańczowe lub cytrynowe
- Tarta z grzybami
- Zupa-krem z marchwi
- Zupa migdałowa
- Kotleciki drobiowe w sosie cytrusowym z makaronem
- Wytrawne kruche ciasto
- Napój z owoców jagodowych
- Sztuka mięsa w sosie pomidorowym
- Parówki w cieście naleśnikowym
- Szejk niekoniecznie arabski
- Duszona ryba z warzywami
- Proste ciasto na kruchy spód
- Mazurek kajmakowy (proporcje na dwa mazurki)
- Tarta (bez glutenu)
- Farsz do uszek (bez mleka, jajek, glutenu)
- Pasta z rokpolu z orzechami
- Pierwsze mięsko
- Surówka z marchwi
- Krem jabłkowy
- Knedle ze śliwkami
- Pomidorki sauté
- Białe leczo
- Grzanki parmezanowe
- Sos wiśniowy do owoców
- Wigilijny kompot
- Zupa ryżowa z pietruszką
- Surówka z czerwonej kapusty
- Kurczak (lub ryba) z suszonymi śliwkami i migdałami
- Maślane bułeczki (bez glutenu)
- Kompot z rumiankiem
- Sałatka ze szpinaku z kawałkami drobiu
- Ryba z porami i marchewką
- Sorbet owocowy
- Ptysie na słono z farszem brokułowym
- Bakłażany z makaronem
- Grzanki z pieczoną fetą
- Bajgle z pastą curry i bazyliową
- Zapiekanki z bagietki
- Tort makowy pyszny
- Racuszki
- Pierogi leniwe - wersja smażona (małdrzyki)
- Sorbet owocowy
- Placki z jabłkami
- Zupa krem z zielonego groszku
- Żółta pasta
- Kurczak z marchewką i curry
- Kruche ciasteczka
- Ślimaki daktylowe
- Owocowa legumina
- Zupa jarzynowa z makaronem i topionym serem
- Ryba w sosie warzywnym
- Masa pomarańczowa
- Surówka z dyni
- Bakłażany faszerowane mięsem
- Przecier gruszkowo-borówkowy
- Śliwkowa legumina