- Tarta i babeczki z porami i szynką
- Minestrone - włoska zupa jarzynowa
- Klopsiki cielęce
- Ziemniaki duszone z papryką i pomidorami
- Croque monsieur i croque madame
- Zupa jarzynowa z makaronem i topionym serem
- Babka drożdżowa Cioci Anuli
- Tort serowy wspaniały
- Kapusta z sosem sojowym
- Ziemniaki po duńsku
- Schab z pomarańczami
- Krem do tortu (bez mleka, jajek)
- Mak z łamańcami
- Ciasteczka rodzynkowo-orzechowe
- Makaron z błękitnym serem pleśniowym
- Naleśniki z owocami (ciepłe lub zimne)
- Jajka marynowane w occie
- Indyk przekładany
- Ciasto drożdżowe Basi, mojej teściowej
- Mazurek z fetą i szpinakiem
- Ryba z warzywami pod beszamelem
- Zapiekanka warstwowa z mięsem
- Chrupiące ciasto z rabarbarem
- Polski sos wielkanocny
- Ziemniaki pieczone
- Lane kluski (bez glutenu)
- Różności pod beszamelem
- Ryżowa szarlotka
- Lody jagodowe z miętą
- Napoleonki
- Placuszki cukiniowe
- Sorbet brzoskwiniowy
- Makaron z pomidorami
- Zraziki sezamkowe
- Stworki z ciasta serowego
- Cannelloni ze szpinakiem
- Daktylowe kulki
- Deser biało czerwony
- Ziemniaki po włosku (zapiekanka)
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Makrobiotyczne gołąbki
- Puszysty mus wieloowocowy
- Drożdżówki z jagodami lub porzeczkami
- Ciasto piaskowe z truskawkami
- Budyń karmelowy
- Jajka z nadzieniem twarożkowym
- Pasztet drobiowo-cielęcy
- Halibut pod parmezanem
- Kluski serowe z rodzynkami
- Kruche ciasto z masą makową
- Surówka z kapusty z kiszonym ogórkiem
- Kotleciki z soji
- Rogaliki kokosowe
- Układanka warzywno-owocowa
- Pomidorki sauté
- Odświętna sałatka z kapusty pekińskiej
- Chleb pita
- Placki z ziemniaków i jabłek
- Biurowa kartoflanka
- Pomidorowa z bazylią