- Omlet z cukinią i papryką
- Makaron z błękitnym serem pleśniowym
- Placek z zielonego groszku
- Zapiekanka rybna
- Kartofle duszone
- Pączki (bez glutenu)
- Mazurek z powidłami i pomadą
- Ratatouille (warzywa duszone/zapiekane)
- Zapiekanka z fasolki szparagowej (bez jajek i glutenu)
- Pianka bananowa
- Zupa jarzynowa
- Ciasto z jagodami ucierane
- Zapiekanka z jabłek i makaronu
- Pierniczki
- Zupa migdałowa
- Deser z rabarbarem
- Bułki maślane
- Ptysie na słono z farszem czosnkowo- koperkowym
- Zupa minestrone
- Surówka z żurawinami i kapustą pekińską
- Majowe ciasto z rabarbarem
- Zupa-krem z marchwi
- Klopsiki z sosem brzoskwiniowym
- Budyń z żółtkiem
- Blinki z cukinii
- Ciasteczka półfrancuskie (bez jajek)
- Owoce pasteryzowane
- Lody bananowo - czekoladowe
- Ciasto kisielowo- budyniowe
- Jajka w sosie majonezowym z dodatkami
- Makaron w sosie Mornay
- Surówka z marchewki
- Zupa z pulpetami
- Ciasto na pierogi (bez jajek)
- Sezamowa marchew
- Schab z pomarańczami
- Placki ziemniaczane (bez jajek)
- Pierogi z serem po włosku (tortellini)
- Biały chłodnik
- Sałatka ryżowa na gorąco
- Pascha II
- Zapiekanka z mięsa i ziemniaków
- Tarta z surowymi truskawkami i bitą śmietaną
- Ptysie na słono z farszem serowym
- Bułka orzechowa
- Rozmaitości na parze
- Zupa krem z grzankami
- Szaszłyki z jagnięcia (drobiu)
- Sałatka szpinakowa
- Zupa nic (bez glutenu)
- Spaghetti z pomidorami i cukinią
- Legumina śliwkowa
- Domowy kisiel wiśniowy
- Bananowa manna
- Mazurek bakaliowy (bezglutenowy)
- Ziemniaki po węgiersku
- Sos szczypiorkowy (koperkowy)
- Krem cytrynowy (bez glutenu)
- Naleśniki (bez mleka i jajek)
- Zrazy z grzybami i ziemniakami