- Brzoskwinowe oczko
- Sos pomidorowo-warzywny
- Sorbet arbuzowy
- Niesłodka zupa z dyni
- Masło czosnkowe
- Jabłka w cieście
- Faszerowana cukinia
- Pasta z awokado
- Ziemniaki faszerowane
- Śliwki z figą i melisą
- Kluski z ciasta ptysiowego (parzone)
- Barszcz czerwony
- Koktajl malinowy
- Sok pomidorowo-jabłkowy
- Ciasto na pierogi (bez jajek)
- Kruche ciasto (na dwa mazurki)
- Ciasto marchwiowe z figami
- Rogaliki krucho-drożdżowe
- Galaretka z surowymi owocami
- Biszkopt
- Kulki serowo-orzechowe
- Racuszki
- Pianka bananowa
- Ciasto marchwiowo-bananowe
- Zupa wiśniowa (śliwkowa)
- Kartofle duszone
- Warzywa w pergaminie po grecku
- Aromatyczny schab
- Pierogi kaukaskie
- Musaka (potrawa bałkańska)
- Budyń czekoladowy (suflet)
- Tort naleśnikowy z pomidorami
- Ciasto-legumina z owocami
- Kapusta z sosem sojowym
- Ciasteczka z płatków owsianych i orzechów
- Kasza jaglana zapiekana z jabłkami
- Koktajl owocowy na lodach
- Ciasto jogurtowe
- Naleśniki z kremem waniliowym
- Schab winny
- Ogórki faszerowane
- Brzoskwiniowa pianka
- Fritata - warzywa w jajku
- Szaszłyk z kurczaka z boczkiem
- Kanapka z pastą jajeczną
- Ciastka kokosowe
- Grzanki parmezanowe
- Cielęcina z dynią i soczewicą
- Pasta z bakłażana
- Pasta z łososia
- Rolady z kurzych piersi
- Kurczak z ananasem po chińsku z ryżem
- Kruche pierniczki
- Kotleciki drobiowe w sosie cytrusowym z makaronem
- Sos szczypiorkowy (koperkowy)
- Pulpeciki pod beszamelem
- Wytrawne kruche ciasto
- Kurczak z marchewką i migdałami
- Zupa nic
- Pierogi z młodą kapustą