- Sałatka łakomczucha
- Jaś na słodko
- Sałatka szpinakowa
- Chleb pita
- Grzanki z pieczoną fetą
- Sos szczypiorkowy (koperkowy)
- Drób lub wołowina z zielonym groszkiem w strączkach
- Kisiel owocowy
- Tarta ze szpinakiem
- Tarta wiśniowa
- Lody sorbetowe dla uczulonych na mleko
- Sorbet porzeczkowy
- Tartinki
- Chrupiące wafle
- Pierwsza zupka jarzynowa
- Spaghetti z cukinią
- Makaron rozmaitości
- Tort budyniowy cioci Halinki
- Podpłomyki kukurydziano-ryżowe
- Pesto po polsku
- Ciasto drożdżowe Basi, mojej teściowej
- Naleśniki z sosem mornay
- Jajka faszerowane
- Zupa jagodowa
- Ziemniaki duszone z papryką i pomidorami
- Kurczak z marchewką i migdałami
- Zimny pomidor
- Gjuwecz po słowiańsku
- Makrobiotyczne gołąbki
- Zapiekanka z fasolki szparagowej (bez jajek i glutenu)
- Zupa z zielonego groszku
- Ciasteczka czekoladowo-owsiane
- Konfitury (i sok) z malin
- Mazurek nugatowy
- Wołowina z fasolką szparagową
- Łagodne chili
- Rulonik z serem
- Napój z owoców jagodowych
- Zimowy kurczak
- Zupa francuska
- Fritata - warzywa w jajku
- Leniwe bez białego sera
- Jajka z nadzieniem szczypiorkowym
- Zupa krem z cukinii
- Śliwkowy omlet
- Lody dla młodych
- Grzanki z mozzarellą
- Bitki panierowane z wariacjami
- Pascha II
- Tzatziki
- Budyń (bez mleka)
- Schab ze śliwkami
- Sos majonezowy
- Kurczak z kaszą
- Krupnik
- Sorbet arbuzowy
- Tarta z brokułami lub z porami
- Rurki z kremem pistacjowym
- Pasztet (bez mleka, jajek, glutenu)
- Legumina śliwkowa