- Pierogi kaukaskie
- Surówka z dyni
- Kruche ciasto z musem owocowym
- Sałatka litwacka
- Zupa szpinakowa
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Krem z pomidorów
- Mak z łamańcami
- Tarta z surowymi truskawkami i bitą śmietaną
- Ryż z truskawkami
- Owoce w czekoladzie
- Lody sorbetowe dla uczulonych na mleko
- Sezamowa marchew
- Biszkopt z owocami
- Szaszłyki z bakłażanem i papryką
- Zupa ''jak miodek''
- Makaron z sosem bez gotowania
- Ratatouille (warzywa duszone/zapiekane)
- Zupa z jabłek na słono
- Zupa krem z kalafiora i sałaty
- Kruche plastry cytrusów
- Dip fasolowy
- Legumina śliwkowa
- Frittata z warzywami
- Zupa marchwiowo-soczewicowa
- Tarta z gruszkami i niebieskim serem
- Brzoskwiniowa pianka
- Rizotto z tuńczykiem
- Kompot z suszu
- Tarta jabłkowa II
- Zapiekanka z pomidorami
- Kukurydziany chlebek amerykańskich farmerów
- Gazpacho - chłodnik z warzyw
- Lodowe lizaki (owocowe)
- Dynia z piekarnika
- Talarki z kurczaka (bez mleka, jajek, glutenu)
- Tarta cebulowa II
- Pierniczki całuski
- Rulonik z warzywami
- Ryba z warzywami pod beszamelem
- Ciasto czekoladowe z orzechami
- Zupa selerowa
- Kluski (lub placuszki) z kaszy kukurydzianej z twarogiem (bez glutenu)
- Brokuły zapiekane w sosie serowym
- Zupa krem z brokułów ze śmietanką
- Bakłażany zapiekane
- Rogaliki krucho-drożdżowe
- Bezglutenowe ciasteczka
- Ciasto jogurtowe
- Naleśniki z kremem waniliowym
- Zapiekanka warzywna - grecka
- Puree z dyni
- Lodowe lizaki (jogurtowo-owocowe)
- Napój marchwiowo-malinowy
- Duszona ryba z warzywami
- Jabłka w cieście
- Odświętna sałatka z kapusty pekińskiej
- Pasta (dip) z bobu
- Chrupki Krzysia
- Kapusta z sosem sojowym