- Ryba po grecku II
- Zupa jarzynowa z makaronem i topionym serem
- Ciasteczka z cukierkową dekoracją
- Powidła śliwkowe
- Mulatki z bakaliami
- Rolada serowa
- Sałatka makaronowa
- Krem jarzynowy z indykiem
- Omlet grzybek z kozim serem
- Murzynek Jaś
- Paluchy lub obwarzanki z ciasta ptysiowego
- Zapiekanka brokułowa
- Zupa krem z mrożonych kalafiorów
- Papryka faszerowana warzywami
- Kisiel mleczny z żółtkiem
- Cytrynowe masło
- Ziemniaki pieczone
- Kurze zawiniątka
- Jaś na słodko
- Tarta z brokułami lub z porami
- Jabłko duszone
- Resztki lata
- Błyskawiczna sałatka z tuńczyka
- Ciastka piernikowo-orzechowe
- Topione pomidory
- Deserowa zupa owocowa
- Kruche pierniczki
- Ciasteczka kokosowe-ryżowe (bezglutenowe)
- Deser owocowy
- Kruche ciasto z surowymi owocami i kremem waniliowym
- Tarta z owocami i kremem budyniowym
- Placek z zielonego groszku
- Chłodnik polski (uproszczony, błyskawiczny)
- Sałatka z zieloną soczewicą
- Batoniki orkiszowe
- Klops z zielonego groszku i szynki
- Krem truskawkowy
- Rizotto z tuńczykiem
- Tortilla hiszpańska
- Kolorowe kulki
- Ciasteczka owsiane z ziarnem sezamowym
- Placki z cukinii
- Sok jagodowy
- Błyskawiczne pierogi leniwe
- Dip fasolowy
- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Pascha II
- Napój z owoców jagodowych
- Pasztet fasolowo-warzywny (bez jajek)
- Sos majonezowy
- Tarta cukiniowa bez ciasta
- Pierogi kresowe
- Kulki rybne po norwesku
- Lane kluski
- Cygański kociołek
- Wyraziste tofu
- Rozmaitości na parze
- Zraziki sezamkowe
- Zapiekanka turecka z miodem
- Sok pomidorowo-jabłkowy