- Mazurek z fetą i szpinakiem
- Puree z bakłażana
- Kisiel z owoców świeżych lub mrożonych
- Jajka faszerowane
- Knedle ze śliwkami
- Napój z owoców jagodowych
- Jajka panierowane
- Kotlety faszerowane (bez jajek, glutenu)
- Domowy kisiel wiśniowy
- Sałatka z soczewicy z pieczonymi burakami
- Pieczony ziemniak z parmezanem i szynką
- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Rulonik z warzywami
- Topielec (bez mleka, glutenu)
- Kiszone ogórki cioci Marty
- Sorbet owocowy
- Kisiel z truskawkami
- Leśny przysmak na kolację
- Naleśniki (bez mleka i jajek)
- Spaghetti z sosem pomidorowym
- Kolorowe kulki
- Ciastka francuskie z kozim serem
- Pizza hawajska
- Tort bezowy z kremem truskawkowym (bezglutenowy)
- Ślimaczki cynamonowe - ciastka
- Kruche ciasteczka
- Trufle czekoladowe
- Zupa z jabłek na słono
- Rizotto z tuńczykiem
- Pulpety rybne
- Omlet azjatycki (bez glutenu i mleka)
- Mazurek trójwarstwowy
- Jajka marynowane w occie
- Flaczki z kurczaka
- Sałatka z kurczaka i ananasa
- Jabłkowa zupa dla całej rodziny
- Pierogi leniwe - wersja smażona (małdrzyki)
- Zupa jabłkowa
- Owocowy indyk
- Mazurek z powidłami i pomadą
- Tarta i babeczki z porami i szynką
- Krupnik
- Zapiekanki z bagietki
- Majowe ciasto z rabarbarem
- Omlet z cukinią i papryką
- Ciasto do pizzy: klasyczne
- Szaszłyki z bakłażanem i papryką
- Zupa z zielonej sałaty
- Kisiel żurawinowy lub porzeczkowy
- Surówka zimowa
- Kapuśniak i ogórkowa
- Ziemniaki duszone z papryką i pomidorami
- Szpinak z baraniną
- Krem jarzynowy z indykiem
- Sałatka owocowa
- Kurczak z marchewką i curry
- Drób z porzeczkami
- Krupnik z kaszy jęczmiennej
- Majonez z przepiórczych jajeczek
- Zupa cytrynowa