- Krem z pogniecionych truskawek
- Pesto po polsku
- Nadzienie do kurczaka (bez mleka, glutenu)
- Ryba po grecku
- Francuskie kiełbaski serowe
- Lody sorbetowe dla uczulonych na mleko
- Sos wiśniowy do owoców
- Cukiniowe ciasto
- Zapiekanka z serka homogenizowanego i makaronu
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Kulki mięsne po szwedzku
- Pulpety rybne
- Sałatka z czerwonej fasolki
- Szejk niekoniecznie arabski
- Makaron z sosem szpinakowym
- Bułki maślane
- Zupa ''jak miodek''
- Spaghetti z papryką
- Zupa nic
- Ciasto do pizzy: klasyczne
- Ciasteczka owsiane z wiśniami
- Aromatyczny schab
- Lody jagodowe z miętą
- Budyń z żółtkiem
- Mleczne wafelki
- Pieczeń cielęca
- Kabaczek faszerowany ryżem
- Sos majonezowy
- Paluchy lub obwarzanki z ciasta ptysiowego
- Makaron z błękitnym serem pleśniowym
- Bitki wołowe w sosie pomidorowym
- Zapiekanka serowa (bez glutenu)
- Powidła śliwkowe
- Letni sorbet
- Spaghetti Estery
- Surówka z cykorii i natki
- Sałatka wiosenna z liśćmi babki i mlecza
- Pascha
- Torcik z galaretką
- Dynia zapiekana z pomidorami pod beszamelem
- Spaghetti z sosem pomidorowo-warzywnym
- Racuszki najłatwiejsze
- Pierniczki
- Pierogi kaukaskie
- Kotleciki z soji
- Pasztet z łososia
- Pierniczki (bez mleka, jajek, glutenu)
- Kisiel mleczny z żółtkiem
- Ptysie na słono z farszem szpinakowym
- Kalarepa nadziewana zielonym groszkiem
- Sałatka arabska tabuleh
- Koktajl wiśniowy
- Kapuśniak
- Omlet grzybek z kozim serem
- Truskawki w czekoladzie
- Ogórki faszerowane
- Bananowa manna
- Pierogi leniwe - wersja podstawowa
- Ptysie na słono z farszem serowym
- Zapiekanka z drobiu