- Kotlety faszerowane (bez jajek, glutenu)
- Mazurek daktylowy
- Sałatka warzywna w marynacie
- Musaka (potrawa bałkańska)
- Krem do tortu (bez mleka, jajek)
- Ptysie dla alergika (bez glutenu)
- Mrożone bezy z malinami
- Pierogi leniwe - wersja smażona (małdrzyki)
- Ciasto-legumina z owocami
- Szpinakowa zapiekanka
- Rozmaitości na parze
- Tarta z cukinią i pomidorami
- Jabłkowy kurczak
- Pierniczki (bez mleka, jajek, glutenu)
- Batoniki orkiszowe
- Podstawowe ciasto naleśnikowe
- Ryba z porami i marchewką
- Ciasto z jagodami ucierane
- Bułeczki z kapustą
- Ryż smażony z kiełkami i szynką
- Tarta z rabarbarem lub jabłkami
- Koktajl truskawkowo - poziomkowy
- Kolorowe gnocchi
- Owocowy indyk
- Smażone banany
- Sztuka mięsa w sosie pomidorowym
- Ziemniaki faszerowane
- Rogaliki krucho-drożdżowe
- Sałatka z malin i arbuza
- Pulpety rybno-ziemniaczane
- Guacamole
- Lody na patyczkach
- Zupa z zielonej sałaty
- Ulubiona ryba małych dzieci
- Bitki wołowe w sosie pomidorowym
- Warzywa z kuskusem (makaronem)
- Kolorowy ryż
- Murzynek
- Deser brzoskwiniowy
- Potrawka z kurczaka
- Zupa jagodowa
- Kotlety mielone (bez jajek)
- Drożdżowy placek ze śliwkami
- Sałatka owocowa
- Jeż
- Grzybek śmietanowy
- Pomidorowy koktajl
- Kruche ciasteczka
- Sałatka owocowa
- Mozzarella w karecie
- Sos szczypiorkowy (koperkowy)
- Filety rybne w sosie cytrynowym (pieczone)
- Zupa-krem z zielonego groszku
- Tartinki
- Pierogi z jagodami
- Hiszpański omlet z ziemniakami
- Cannelloni ze szpinakiem
- Pierogi ruskie
- Zupa krem z zielonego groszku
- Cygański kociołek