Potrawy , które możesz zasmakować
-
wiek od : 10. miesiąca
-
składnik: bazylia
-
rodzaj potrawy: danie główne
- Sos jogurtowy
- Szparagi w cieście
- Koktajl owocowy na lodach
- Ciastka orzechowe
- Bakłażany z nadzieniem bezmięsnym
- Masło czosnkowe
- Pomidory nadziewane twarożkiem
- Rulonik z serem
- Paluchy lub obwarzanki z ciasta ptysiowego
- Wołowina z fasolką szparagową
- Topione pomidory
- Smażona mozzarella
- Szpinakowe pesto
- Sernik dziecinnie prosty
- Kotlety z kaszy gryczanej i sera (bez glutenu)
- Dynia z piekarnika
- Tarta z grzybami
- Galaretka z soku z porzeczek
- Puree z marchwi
- Sorbet owocowy
- Placek piaskowy ze śliwkami lub jabłkami
- Naleśniki z mięsem
- Wiśniowa legumina
- Sałata z truskawkami
- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Dal z soczewicy
- Kompot z suszu
- Makaron z błękitnym serem pleśniowym
- Łosoś znad zatoki
- Potrawka z patisonami
- Jajka panierowane
- Jajka w sosie szczypiorkowym
- Kluski (lub placuszki) z kaszy kukurydzianej z twarogiem (bez glutenu)
- Zupa krem z cukinii
- Frittata z warzywami
- Kruche babeczki z masą orzechową
- Śliwki z figą i melisą
- Koktajl pomarańczowo- marchwiowy
- Śledź w sosie pierniczkowym
- Chleb ziołowy
- Jabłka w cieście biszkoptowym (bez glutenu, mleka)
- Ciastka kokosowe
- Szparagi pod beszamelem
- Sałatka z soi lub z soczewicy albo drobnej fasoli
- Sok jagodowy
- Racuszki
- Omlet po polsku
- Pasta z rokpolu z orzechami
- Figowe rogaliki
- Słodka zapiekanka z kaszy jaglanej (bez glutenu)
- Kalarepa nadziewana zielonym groszkiem
- Chrupiące babeczki
- Gołąbki po grecku
- Kisiel owocowy
- Pleśniak (bez mleka, glutenu)
- Barszcz czerwony
- Tarta orzechowo-truskawkowa
- Mazurek na kruchym spodzie (bez mleka, jajek, glutenu)
- Ptysie na słodko z nadzieniem z bitej śmietany
- Dynia z jabłkami i cebulą (bez glutenu i mleka)