- Zupa migdałowa
- Kotlety z soi, soczewicy lub fasoli
- Kruche spiralki
- Koktajl mleczno-owocowy
- Koktajl jabłkowy
- Pieczone kartofle
- Brokuły zapiekane w sosie serowym
- Kalarepa nadziewana zielonym groszkiem
- Chleb Grahama
- Kruchy placek ze śliwkami
- Słodka zapiekanka z kaszy jaglanej (bez glutenu)
- Chłodnik z pomidorów
- Sałatka z soi lub z soczewicy albo drobnej fasoli
- Pasta z kurczaka
- Zupa-krem z zielonego groszku
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Biszkopty bezglutenowe
- Wycinanki z sera
- Mazurek cytrynowy III
- Musaka (potrawa bałkańska)
- Zupa wiśniowa (śliwkowa)
- Żółta pasta
- Niesłodka zupa z dyni
- Ptysie na słono z farszem z kurzej wątróbki
- Racuszki z dyni
- Dynia zapiekana z pomidorami pod beszamelem
- Różności pod beszamelem
- Kuszące jabłka
- Ziemniaki faszerowane
- Cynamonowo-migdałowe ciasteczka (bez mąki)
- Daktylowe roladki
- Zupa z dyni
- Zupa pomidorowa
- Drożdżowy placek ze śliwkami
- Kasza jaglana zapiekana ze śliwkami
- Sałatka mięsna z morelami
- Amerykańska szarlotka
- Ciasto-legumina z owocami
- Sernik dziecinnie prosty
- Flaczki z kurczaka
- Sałatka ryżowa
- Kurze skrzydełka z miodem i czosnkiem
- Kisiel mleczno-owocowy
- Lodowe lizaki (jogurtowo-owocowe)
- Pierwsze mięsko
- Ogórki faszerowane
- Domowe pesto uproszczone
- Napój z owoców jagodowych
- Pierniczki
- Pesto po polsku
- Fasolka szparagowa odsmażana z boczkiem
- Lody czekoladowe
- Pasztet z łososia
- Angielskie (deserowe) ciasto naleśnikowe
- Placek z zielonego groszku
- Ziemniaki po grecku (zapiekanka)
- Krupnik
- Sałatka szpinakowa
- Zupa gulaszowa
- Ptysie na słono z farszem serowym