- Zrazy z kury
- Mleczny przysmak
- Tarta prawie Tatin
- Makaron z błękitnym serem pleśniowym
- Sałatka z winogronami
- Zapiekanka warstwowa z mięsem
- Łagodny hummus
- Francuskie kiełbaski serowe
- Ostre ziemniaczki
- Zupa szczawiowa
- Racuchy drożdżowe
- Lody twarożkowe
- Kopytka
- Sałatka ryżowa z curry
- Cytrynowe masło
- Kotlety z kaszy gryczanej i sera (bez glutenu)
- Kurczak z ryżem
- Pascha II
- Pierniczki całuski
- Polski wielkanocny sos chrzanowy
- Jabłka w majeranku do białego mięsa
- Gołąbki z winogronowych liści
- Ciasto marchwiowe z figami
- Jajka faszerowane
- Zapiekanka z marchwi
- Talarki z kurczaka (bez mleka, jajek, glutenu)
- Kotleciki z tuńczyka
- Zapiekanka rybna
- Pierogi leniwe
- Tartinki
- Zupa z soczewicy
- Cykoria w sosie śmietanowym
- Krem jabłkowo-waniliowy
- Sałatka ze szpinaku z kawałkami drobiu
- Grecka zapiekanka (musaka)
- Kartoflanka przecieranka
- Sezamki
- Migdały w karmelu
- Kurczak z marchewką i curry
- Kurczak w pomidorach po angielsku
- Knedle z mrożonymi śliwkami lub truskawkami
- Mus śliwkowy
- Chleb pita
- Ciasteczka z płatków owsianych i orzechów
- Placek z cukinii
- Pulpeciki pod beszamelem
- Chłodnik z pomidorów
- Mazurek daktylowy
- Zielony twarożek
- Zupa z kabaczków
- Sałatka arabska tabuleh
- Kolorowy ryż
- Placuszki serowe
- Omlet po polsku
- Krem z pomidorów
- Kurczak w pomidorach po angielsku
- Zapiekanka warzywna - grecka
- Zapiekanka z pomidorami
- Sałatka szpinakowa
- Kolorowe gnocchi