- Sałatka z truskawek i melona
- Tarta ze szpinakiem
- Oliwki po swojemu
- Gazpacho - chłodnik z warzyw
- Biszkopty bezglutenowe
- Bananowa manna
- Spaghetti
- Placuszki rybne orientalne
- Pieguski
- Słodkie bułeczki (bez mleka, jajek, glutenu)
- Ptysie na słodko z nadzieniem jabłkowym
- Puszysty mus wieloowocowy
- Minestrone - włoska zupa jarzynowa
- Zupa krem z pora
- Tarta jabłkowa z budyniem
- Zupa szpinakowa
- Knedle z mrożonymi śliwkami lub truskawkami
- Zapiekanka z jabłek i makaronu
- Stir fry ze szparagów i krewetek
- Tortilla hiszpańska
- Sałatka z kurczakiem wędzonym
- Ryba cytrynowa
- Papryka faszerowana warzywami
- Kotleciki drobiowe w sosie cytrusowym z makaronem
- Zapiekanka z drobiu
- Zapiekanki z bagietki
- Konfitura z czerwonej cebuli
- Zapiekanka brokułowa
- Chrupiące wafle
- Ptysie na słono z farszem czosnkowo- koperkowym
- Zupa ryżowa z pietruszką
- Indyk w galarecie
- Mak z łamańcami
- Chłodnik z pomidorów
- Omlet arabski
- Panierowana feta z wiosenną salsą
- Zupa wiśniowa (śliwkowa)
- Gołąbki z winogronowych liści
- Deser z rabarbarem i kruszonką
- Racuchy drożdżowe
- Brokuły zapiekane w sosie serowym
- Fasolka szparagowa zapiekana pod sosem mornay*
- Naleśniki z serem
- Zapiekanka z serka homogenizowanego i makaronu
- Halibut pod parmezanem
- Leniwe bez białego sera
- Mus brzoskwiniowy
- Zraziki sezamkowe
- Podpłomyki kukurydziano-ryżowe
- Surówka z marchwi i jabłka
- Cynamonowe gwiazdki z lukrem
- Ślimaki daktylowe
- Ciasto z jabłkami
- Sajgonki (bez glutenu)
- Rogaliki z powidłami
- Ryba w sosie pomidorowym z kaszą
- Sałatka wiosenna z liśćmi babki i mlecza
- Kisiel żurawinowy
- Cytrynowy syrop (do rozcieńczania)
- Zielona zupa