- Naleśniki z sosem mornay
- Tarta szpinakowa
- Makaron z serem
- Lane kluski (bez jajek)
- Paluchy lub obwarzanki z ciasta ptysiowego
- Pulpety z koperkiem
- Papryka faszerowana warzywami
- Zupa z soczewicy do termosu
- Ciasto jogurtowe
- Jajka faszerowane
- Jabłkowy kurczak
- Makaron rozmaitości
- Koktajl owocowy na lodach
- Ciasteczka owsiane z wiśniami
- Puree z dyni
- Naleśniki z kremem waniliowym
- Ryba po żydowsku
- Ratatouille (warzywa duszone/zapiekane)
- Zupa krem z włoszczyzny i pomidorów
- Pizza z owocami
- Gjuwecz po słowiańsku
- Krem z cukinii
- Młode warzywa z pieca
- Lody z jogurtu
- Kurczak w soku winogronowym
- Zupa-krem z zielonego groszku
- Kruche plastry cytrusów
- Lekka rybna
- Karp w szarym sosie
- Drobiowy gulasz z warzywami
- Kruche ciasteczka przekładane kremem
- Pieczone pierożki z nadzieniem szpinakowym
- Ryba z cukinią
- Placki z cukinii
- Pasta z łososia
- Kurczak z ananasem po chińsku z ryżem
- Zupa jarzynowa
- Mazurek daktylowy
- Sorbet arbuzowy
- Drobiowe bitki w sosie cytrusowym
- Smażona mozzarella
- Biszkopt z owocami
- Sałatka z żurawinami i ryżem
- Kurczak z ananasem
- Pierś indycza z farszem rodzynkowym
- Sałatka makaronowa
- Tarta z rabarbarem lub jabłkami
- Kluski półfrancuskie ze śliwkami
- Grecka zapiekanka warzywna
- Farsz mięsny (bez jajek)
- Guacamole
- Placek gruszkowy
- Tarta z gruszkami i niebieskim serem
- Kruche ciasto z masą makową
- Bakłażany duszone
- Omlet po francusku
- Omlet z pomidorami i papryką
- Zawijaski z chleba tostowego
- Ciasto bananowe
- Surówka z kapusty pekińskiej