- Chrupiące wafle
- Karpatka
- Pieguski
- Deser z kaszy jaglanej
- Kruszonka z jabłkami
- Sałatka z drobiem i morelami
- Kurczak w migdałach
- Małdrzyki - placuszki serowe
- Rulonik z serem
- Chrupiące kaczuszki
- Babeczki z musem owocowym
- Knedle z mrożonymi śliwkami lub truskawkami
- Legumina śliwkowa
- Jabłka w cieście
- Sałatka owocowa na słono
- Ryba po azjatycku
- Kisiel żurawinowy lub porzeczkowy
- Różowy koktail truskawkowy
- Kokosowy sernik
- Ciasteczka z płatków owsianych i orzechów
- Fritata - warzywa w jajku
- Karmelowe wafelki
- Kotleciki z tuńczyka
- Pierogi z serem po włosku (tortellini)
- Sałatka ze szpinaku z kawałkami drobiu
- Panierowane paluszki rybne
- Kartoflanka przecieranka
- Ryba po grecku II
- Ciasto (bez mleka)
- Jabłka w majeranku do białego mięsa
- Francuski sos czosnkowy
- Ziemniaki po hiszpańsku
- Tarta z gruszkami i niebieskim serem
- Ptysie na słono z farszem czosnkowo- koperkowym
- Przysmak Tygryska (paszteciki)
- Kluski z kaszy manny
- Sałatka warzywna w marynacie
- Sałatka owocowa w pomarańczy
- Ciasto z owocami
- Spaghetti z sosem pomidorowym
- Kartoflana zapiekanka
- Ryż z truskawkami
- Resztki lata
- Daktylowe kulki
- Cynamonowo-migdałowe ciasteczka (bez mąki)
- Błyskawiczny chłodnik
- Babeczki z szynką i serem
- Zrazy z pieca
- Lody bananowo - czekoladowe
- Jajka panierowane
- Babka ziemniaczana z sosem beszamelowym
- Hiszpański omlet z ziemniakami
- Deser z rabarbarem i kruszonką
- Suszone pomidory
- Zupa pomidorowa z kaszą jaglaną
- Ciasto na ptysie
- Bułgarski chłodnik
- Czipsy
- Pascha II
- Pierniczki całuski